Cornuri cu branza si gem de prune

de Maria Udrea
6 comentarii
Cornuri cu branza si gem de prune

Ideea acestor cornuri cu branza si gem de prune, am preluat-o de pe bucataras.ro, dar am modificat reteta dupa am crezut eu ca va fi pe placul meu.

Au iesit tare bune!

Ne place combinatia de gem cu branza sarata, servita chiar si pe felii de paine tartinate cu unt. Este una dintre placerile de la micul dejun din copilaria mea. Probabil multi se vor stramba că nu inteleg de ce sa combini dulcele cu sarat. Dar fiecare cu gustul lui.

In ultimii ani am observat ca multi bucatari celebri folosesc combinatia de dulce cu sarat in preparate. In special la placintele dulci cu branza, adauga si branza sarata. Si eu obisnuiesc sa adaug, chiar si la macaroanele cu branza.

Daca si voi adorati cornurile preparate in casa, va mai recomand de pe blog si reteta de pariziene cu gem de gutui.

Dar mai gasiti si alte retete pe blog, de unde o puteti incerca pe cea care credeti ca va reprezinta gustul.

Iar mai jos puteti urmari reteta detaliată a cornurilor cu branza si gem de prune.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 200 gr unt
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 650 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • Umplutura nr 1:
  • 200 gr branza telemea, putin sarata
  • 100 gr crema de branza Natur de la Delaco
  • 1 albus de ou
  • Umplutura nr 2:
  • 150 gr gem de prune
  • 50 gr nuca macinata

Mod de preparare pentru cornuri cu branza si gem de prune

Incepem cu pregatirea aluatului care necesita un timp de framantare si un timp mai scurt de dospire.
Mai intai amestecam untul tinut la temperatura camerei cu oul, zaharul si putina sare.
Apoi adaugam laptele, coaja rasa de lamaie si incepem sa incorporam faina amestecata cu drojdia uscata.
Framantam un aluat nu chiar ferm ca la paine, dar nelipicios.

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-2

Ne oprim din a adauga faina atunci cand nu se mai lipeste de maini.

Lasam aluatul sa se odihneasca 45 de minute.

Pregatim umpluturile

Pentru umplutura nr 1, eu am folosit o branza telemea, nu foarte sarata.

Sfaramam branza cu o furculita, dar avem grija sa mai lasam si bucatele mai mari, ne vom bucura de ele cand vom manca cornurile.
Amestecam branza sfaramata cu crema de branza si albusul de ou.

Pentru umplutura nr 2, amestecam gemul cu nuca macinata mai grosier.

Asamblam si coacem delicioasele cornuri

Impartim aluatul in doau parti pe care le vom intinde cu sucitorul pe masa de lucru, in doua dreptunghiuri egale si nu foarte subtiri.
Intindem peste prima foaie umplutura de branza si o acoperim cu a doua foaie de aluat.

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-3 Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-4

Trecem cu sucitorul peste a doua foaie, dar nu apasam foarte tare, apoi portionam aluatul in patrate.
Punem la cate un colt al patratelor cate o lingurita din umplutura de gem si rulam.
Asezam cornurile astfel formate in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou diluat cu putin lapte.

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-5 Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-6

Dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 175 de grade, sau pana se rumenesc frumos la suprafata.

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-7 Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-9

Sut bune atat calde cat si reci aceste cornuri cu branza si gem de prune.

Pofta buna!

Cornuri-cu-branza-si-gem-de-prune-10

 

Rețete înrudite

6 comentarii

simonacallas 27 October 2014 - 11:44

Imaginatia ta arata foarte frumos 🙂

Răspuns
Maria Udrea 27 October 2014 - 13:57

Te pup, Simonel!

Răspuns
Laura @ Transylvanian Kitchen 1 November 2014 - 7:24

Ce bunatate de cornuri! Trebuie sa le incerc si eu!

Răspuns
Maria Udrea 1 November 2014 - 8:06

Sa le incerci, Laura, ca sunt tare bune!

Răspuns
melyp 30 November 2014 - 7:53

Excelente, trebuie sa le incerc si eu, multumim pentru reteta!!!! Prezentarea e super faina…hmmmm si o cescuta de cafeluta!!!!!

Răspuns
Maria Udrea 30 November 2014 - 11:54

Da, tare mult mi-a placut aceasta combinatie! multumesc frumos! te pup!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.