56
Am vazut aceasta Pasta de fasole verde in Cartea de bucate aromate a Iulianei Miu si m-a tentat sa fac si eu.
Nu am respectat intocmai reteta ei, dar a iesit tare, tare buna!
Am facut putina pentru ca nu stiam daca va fi pe placul baietilor.
Acum stiu si voi face mai multa data viitoare.
Am facut putina pentru ca nu stiam daca va fi pe placul baietilor.
Acum stiu si voi face mai multa data viitoare.
Ingrediente
- 250 gr fasole verde
- apa
- sare
- 1 ceapa mica, rosie
- 1 foaie dafin
- Maioneza:
- 1 galbenus de ou
- 1/4 lingurita mustar
- 150 ml ulei
- piper macinat
- 3 graunti de usturoi
- 1/2 lingurita zeama de lamaie
- Optional:
- marar verde(eu nu am pus)
Mod de preparare
Pregatim ingredientele pentru Pasta de fasole verde.
Se pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin.
Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o la fiert direct congelata.
Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, gustam o pastaie pentru a ne da seama cand este gata.
Apoi se pune intr-o sita la scurs si se lasa asa sa se raceasca, dupa care se va pasa cu blenderul sau robotul pana cand devine o pasta omogena, un piure.
Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o la fiert direct congelata.
Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, gustam o pastaie pentru a ne da seama cand este gata.
Apoi se pune intr-o sita la scurs si se lasa asa sa se raceasca, dupa care se va pasa cu blenderul sau robotul pana cand devine o pasta omogena, un piure.
Preparam maioneza pentru Pasta de fasole verde.
Se curata usturoiul si se paseaza bine cu putina sare, apoi se adauga peste el galbenusul de ou si mustarul si se omogenizeaza bine totul.
Se mixeaza picurand ulei pana obtinem o maioneza groasa, dupa care se sezoneaza cu piper si seama de lamaie.
Tocam solzisori o ceapa rosie, cat de marunt putem.
Se poate adauga in blender in acelasi timp cu fasolea verde, dar eu o prefer tocata.
Se amesteca ceapa cu pasta de fasole verde si maioneza si se mai asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se poate orna cu rondele de ceapa rosie si marar.
Este foarte buna, mai ales servita cu paine prajita!
8 comentarii
Ce idee buna !
O voi pune in aplicare !
Adina, asa am zis si eu cand am vazut prima data reteta 🙂
Felicitari pentru prezentare, este deosebita! Dupa aceasta si fotografiile foarte reusite pe care le-ai postat, cred ca este delicioasa! O sa incerc si eu!
Multumesc frumos, pentru vizita si aprecieri!
Excelenta salata si minunat ai prezentat-o, felicitari!
Pup, Simona!
Super…de retinut reteta
Tare buna este, are textura salatei de vinete!