Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

de Maria Udrea
8 comentarii
Cremsnit cu foietaj de casa si capsune

ămDe mare efect a fost acest cremsnit cu foietaj de casa si capsuni!

Nu mai stiu cand am facut prima data Cremsnit, dar cu siguranta inainte sa apara netul si tot cu foietaj de casa l-am facut.
Ulterior incepusem sa cumpar foile, era mai lejer, doar faceam o crema de vanilie si gata.
Acum prefer sa mi le fac, sa stiu eu ce pun in ele, iar satisfactia este mult mai mare.

Cremsnit cu foietaj de casa si capsune

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 6 vot(uri) )

Ingrediente

  • Aluat de foi pentru cremsnit:
  • 250 g faina + extra pentru masa de lucru
  • 2 galbenușuri
  • 2 linguri iaurt cremos
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns:
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • 150 g faina
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 1 L lapte
  • 10 linguri faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr capsuni

Mod de preparare pentru reteta de cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Pentru aluat am prezentat reteta aici.
Dupa ce am tinut aluatul la frigider, cam doua ore, l-am impartit in doua si am copt doua foi pe dosul unei tavi de 27/35 cm, aproximativ cate 25 minute fiecare, la 180 de grade.

Preparare cremă

Mixam galbenusurile cu sarea si zaharul pana devin spumoase, apoi le diluam cu putin lapte rece si adaugam faina, omogenizand bine totul.
Restul de lapte il punem pe foc si il incalzim pana aproape de fierbere, apoi il adaugam trepata peste amestecul de galbenusuri si faina si punem vasul pe foc, amestecand continuu in el pana cand se ingroasa crema si incepe sa faca basicute.
Dam vasul deoparte de pe foc si lasam crema sa se raceasca, dar nu inainte de a o acoperi cu folie alimentara, pentru a nu prinde crusta.
Pentru o racire mai rapida, pe timp de vara, se pune vasul cu crema intr-un vas cu apa rece si se schimba din cand in cand apa, apoi cand este usor calduta se poate da la frigider.
Dupa racire se mixeaza crema cu mascarponele adaugand si esenta.

Asamblare Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Capsunile le spalam bine sub jet de apa si le indepartam coditele, apoi, daca sunt mari, ca in cazul meu, le taiem in doua, daca nu, le lasam intregi.
Asezam o foaie de aluat in interiorul tavii pe care am copt-o si o ungem cu jumatate din crema.
Presaram capsunile peste crema presandu-le usor sa intre putin in crema si intindem peste ele cealalta jumatate de crema, apoi o acoperim cu a doua foaie de aluat.

Punem peste foaie o folie alimentara, apoi o greutate si dam tava la frigider pentru cateva ore sau chiar de pe o zi pe alta, daca rezistam.
Apoi portionam cu grija prajitura, cu un cutit cu lama subtire si o pudram cu zahar.

Eu am portionat prajitura cu un cutit cu lama subtire si zimtata, taind mai intai foaia de deasupra, asa ca la fierastrau, dar cu mare grija, sa nu se deranjeze crema.
Apoi am trecut cutitul de la un capat la altul al fasiei de prajitura si am portionat.
Este foarte aromata, cu gust dulce vanilat si putin acrisor de la capsuni.
Sper sa va fie de folos reteta mea de cremsnit cu foietaj de casa si capsuni!

Mai gasiti pe blog si reteta clasica de cremsnit cu foietaj preparat in casa, dar si alte retete de cremsnit adaptate dupa propriul gust.

Si daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va aștept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

8 comentarii

Tania Dabu 21 May 2015 - 4:20

Nici nu vreau sa-mi inchipui cum se simt capsunile prin crema, ca deja poftesc la greu 🙂
Arata tare bine, iar aluatul e de nota maxima!

Răspuns
Maria Udrea 21 May 2015 - 5:13

Multumesc frumos, Tania, pentru vizitele tale si aprecieri!

Răspuns
Diaconta 21 May 2015 - 16:36

Deci arata criminal prajitura asta.
Ma faci sa uit de orice dieta.
Felicitari si pentru modul in care redactezi reteta.

Răspuns
Maria Udrea 21 May 2015 - 16:47

Multumesc frumos, Dia! Nu prea-mi place mie sa ma lungesc in istorisiri, cum am vazut pe alte bloguri, dar incerc sa scriu pe intelesul tuturor.

Răspuns
Diaconta 21 May 2015 - 19:18

Ha haaaa si eu scriu cam mult 😛

Răspuns
Maria Udrea 21 May 2015 - 20:47

Nu, Dia, sunt bloguri unde introducerea e mai mare decat reteta propriuzisa 😀
Eu nu am rabdare mereu sa citesc introducerea, pentru ca de fapt ma intereseaza reteta, dar sincer apreciez munca si interesul celor care o fac.

Răspuns
Mihaela 22 May 2015 - 9:52

si frumoasa si gustoasa si devreme acasa , te pup Merisor, o bunatate ai facut aici !

Răspuns
Maria Udrea 22 May 2015 - 9:56

Multumesc frumos, Ela! Pup si eu!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.