Dovlecelul, este un aliment prea la indemana ca sa nu-l folosim in diverse combinatii. De data aceasta am preparat o placinta aperitiv cu branza sarata si dovlecel.
Folosesc dovlecelul în toate tipurile de mancare: in salate, ciorbe si supe, mancaruri scazute, aperitive, chiar si in deserturi, dar si in aluaturi.
Razuit si scurs bine, apoi adaugat in aluat de gosgosi, sau de checuri, este minunat.
Gasiti pe blog si o reteta de clatite aperitiv cu dovlecel si branza. Din acelasi aluat preparam si vafe, dar si briose.
Si va mai recomand reteta de ciulama de dovlecel cu perisoare de pui, foarte gustoasa si satioasa.
Dar gasiti pe blog o colectie interesanta de retete cu dovlecel din toate categoriile, de unde va puteti inspira. Le descoperiti tastand cuvantul „dovlecel” in caseta de cautare.
Iar daca regasiți gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmariti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de placinta aperitiv cu branza sarata si dovlecel.
Ingrediente
- 1 dovlecel mare
- 1 ceapa
- 200 gr branza sarata
- 100 gr branza dulce(nesarata)
- 1 pachet foietaj(450 gr)
- piper
- boia de ardei dulce
- 3 oua
- 3 linguri gris
- 1/2 legatura marar
- chimen
- 1 crenguta de rosii cherry
- 1 lingurita lapte
Mod de preparare pentru reteta de placinta aperitiv cu branza sarata si dovlecel
Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna cu ceapa, ca in cazul meu.
Amestecam branza cu putin piper si boia de ardei dulce, apoi adaugam dovlecelul si ceapa bine scurse de zeama care se formeaza si omogenizam totul.
Adaugam 2 oua + albusul de la al treilea, mararul tocat si grisul si lasam compozitia la frigider pana se dezgheata aluatul de foietaj.
Eu am folosit aluat de la Lidl, pachet de 450 gr doar dintr-o foaie.
Asamblare si coacere placinta aperitiv cu branza sarata si dovlecel
Tapetam o forma de tarta cu hartie de copt, apoi asezam foaia de aluat in ea. Intindem compozitia de branza si dovlecel peste foietaj si pliem frumos marginile peste umplutura.
Asezam crenguta de rosii cherry la mijlocul umpluturii.
Amestecam galbenusul de ou cu putin lapte dulce si cu ajutorul unei pensule, ungem aluatul de foietaj pliat peste umplutura, iar deasupra presaram seminte de chimen.
Dam placinta la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Portionam placinta usor calduta, de fapt este buna atat calduta cat si rece.
Este o placinta delicioasa, putin picanta, sarata si acrisoara de la rosiile cherry.
TIPS:
- Cantitatea de gris folosita variaza in functie de consistenta branzei si a dovlecelului.
- Recomand sa se lase compozitia de branza si dovlecel la rece o perioada, astfel grisul isi va modifica volumul si ne vom da seama daca mai necesita gris sau nu.
7 comentarii
Este o placinta foare buna, ingredientele spun totul, iar aspectul…absolut superb!!!! Am retinut reteta!!! Pupici si multumim reteta!
Multumesc frumos, draga mea Mely! <3
Pupici!
Gata Merisorule….am facuto si eu !
E minunata !
Multumesc frumos de reteta….
Te tzuc cu drag !
Ma bucur, Sidy drag, daca ti-a placut si ma onoreaza faptul ca ti-am dat o idee, tocmai tie care faci atatea bunatati! Te tzuc si eu ca mare drag! >:D<
Iubesc placintele sarate, si branza si dovleceii, asa ca o fac si eu cat de curand, abia astept sa o si gust, ca tare bine arata 🙂
Simona si eu trebuie sa mai fac azi sau maine, ca tare mult le-a placut! >:D<
Bună Maria
O so încerc și eu că tare bine arată!