Pentru că se apropie sărbătorile pascale și este vremea rețetelor delicioase, dar și a provocărilor frumoase, vreau să împărtășesc cu voi această rețetă de pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut.
Este o rețetă de pască cu ingrediente pentru prăjituri de la Dr. Oetker, preparată în mod special, pentru minunata campanie “Bucuria de a împărți ceva bun”.
Care este de fapt mecanismul acestei campanii?
Eu împărtășesc cu voi această rețetă de pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut, pregătită cu mare drag, folosind ingrediente de la Dr. Oetker.
Apoi vă invit să vă alăturați campaniei, pregătind și voi rețete asemănătoare, să fotografiați pasca alături de cel puțin 3 ingrediente de la Dr. Oetker folosite.
Postați, apoi, fotografia, într-un comentariu la concursul lansat de mine pe pagina de facebook Merișor și rețetele ei și premiat de cei de la Dr. Oetker cu un slow cooker crock pot.
Mai multe detalii veți găsi pe pagina de facebook a blogului meu, unde se va desfășura această provocare.
Dintre ingredientele de la Dr. Oetker, nu puține de altfel, folosite de mine la această pască, mi-au plăcut în mod deosebit păstaia de vanilie Bourbon și zahărul vanilat Bourbon, pe care vă invit să le testați și voi.
Mai găsiți pe blog și rețeta clasică de pască, dar și rețetă de pască fără aluat.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 gălbenușuri
- 400 g făină, plus extra, pentru înfăinat
- 7 g drojdie uscată Dr. Oetker
- 150 ml lapte
- 50 ml ulei
- 100 g zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat Bourbon de la Dr. Oetker
- 1 plic finesse de vanilie Dr. Oetker
- 1/4 linguriță sare
- Pentru umplut aluatul:
- 2 albușuri
- 25 g cacao Dr. Oetker
- 60 g zahăr
- 50 g nucă măcinată fin
- 50 g nucă măcinată grosier
- Pentru umplutura de brânză:
- 1 kg brânză proaspătă, de vaci
- 100 g zahăr
- 150 g mix de fructe confiate
- 1 plic zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker
- 2 ouă + 1 albuș
- 2 linguri de smântână
- semințele de la o păstaie de vanilie Bourbon de la Dr. Oetker
- 1 plic finesse de lămâie Dr. Oetker
- 1/4 linguriță sare
- 25 g griș
- 75 g amidon Gustin Dr. Oetker
- 1 gălbenuș de ou + 1/2 linguriță de lapte, pentru uns
- zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker, pentru pudrat
Porții: 16
Timp de pregătire: 120 minute
Timp de preparare: 50 minute
Diametrul formei de copt: 25 cm
Mod de preparare pentru rețeta de pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut
Pregătim aluatul
Pregătim umplutura pentru aluat
Pregătim umplutura de brânză pentru pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut
Asamblare și coacere pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut