Pentru că se apropie sărbătorile pascale și este vremea rețetelor delicioase, dar și a provocărilor frumoase, vreau să împărtășesc cu voi această rețetă de pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut.
Este o rețetă de pască cu ingrediente pentru prăjituri de la Dr. Oetker, preparată în mod special, pentru minunata campanie “Bucuria de a împărți ceva bun”.
Dintre ingredientele de la Dr. Oetker, nu puține de altfel, folosite de mine la această pască, mi-au plăcut în mod deosebit păstaia de vanilie Bourbon și zahărul vanilat Bourbon, pe care vă invit să le testați și voi.
Mai găsiți pe blog și rețeta clasică de pască, dar și rețetă de pască fără aluat.

Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 gălbenușuri
- 400 g făină, plus extra, pentru înfăinat
- 7 g drojdie uscată
- 150 ml lapte
- 50 ml ulei
- 100 g zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 1 plic finesse de vanilie
- 1/4 linguriță sare
- Pentru umplut aluatul:
- 2 albușuri
- 25 g cacao
- 60 g zahăr
- 50 g nucă măcinată fin
- 50 g nucă măcinată grosier
- Pentru umplutura de brânză:
- 1 kg brânză proaspătă, de vaci
- 100 g zahăr
- 150 g mix de fructe confiate
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 ouă + 1 albuș
- 2 linguri de smântână
- semințele de la o păstaie de vanilie
- 1 plic finesse de lămâie Dr. Oetker
- 1/4 linguriță sare
- 25 g griș
- 75 g amidon
- 1 gălbenuș de ou + 1/2 linguriță de lapte, pentru uns
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
Porții: 16
Timp de pregătire: 120 minute
Timp de preparare: 50 minute
Diametrul formei de copt: 25 cm
Mod de preparare pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut
Pregătim aluatul
Pregătim umplutura pentru aluat
Pregătim umplutura de brânză pentru pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut
Asamblare și coacere pască cu mix de fructe confiate și aluat umplut
Mai găsiți pe blog și alte rețete interesante de pască, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook – Click Aici.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram – Click Aici, pe Pinterest – Click Aici sau pe X – Click Aici.