Nu am mai pregătit această rețetă de Haioșe de foarte mult timp, deoarece nu am avut ingredientul principal: osânza.
Haioșele sunt prăjituri din aluat foietaj cu osânză, umplute cu gem de prune, care se prepară în zona ardealului, în special în preajma sărbătorilor de iarnă.
Eu nu am avut osânză în acea perioadă, așa că le-am preparat acum.
Se prepară cu osânză solidă, curățată bine de tendoane și pielițe și trecută prin mașina de tocat de două-trei ori, până se omogenizează.
Eu le-am testat, de data aceasta, cu osânză topită, păstrată la borcan, pentru că așa o păstrează mama mea.
Nu le-am preparat cu gem, ci cu rahat, dar la iarnă sper să le pot pregăti ca în rețeta clasică.
Oricum, sunt foarte reușite și în această variantă, aluatul se desface în foițe multe și este foarte gustos.
Dacă vreți să le preparați după rețeta clasică, vă recomand Rețeta lui Adi Hădean.
Găsiți pe blog mai multe Rețete de aluat foietaj preparat în casă.
Ingrediente
- Pentru aluat foietaj cu osânză:
- 750 gr făină + extra pentru înfăinat
- 350 ml apă minerală
- 4 gălbenușuri
- 4 linguri de oțet
- 1/4 linguriță sare
- Pentru uns:
- 500 gr osânză topită
- 250 gr făină
- Pentru umplut:
- 250 gr rahat cu cacao
- 150 gr rahat multicolor
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat
Mod de preparare pentru rețeta de Haioșe
Mai întâi pregătim aluatul foietaj cu osânză.
Formăm delicioasele haioșe și le coacem
Sper să vă placă rețeta mea de haioșe și să o testați cât de curând.
2 comentarii
Bună dimineața multumesc frumos pt retetele dumneavoastră am facut haios cu osinza după reteta dvs foarte bune, aluat de foietaj super bun o să mai fac și altele, încă o dată multumesc Dumnezeu să vă dea multă sănătate
Mă bucur tare mult că v-au plăcut rețetele! Acesta este și scopul blogului meu! Sănătate și numai bine și din partea mea!