18
Cu ce am mai găsit prin frigider, făcând curățenie după sărbători, am preparat o delicioasă Plăcintă cu carne și spanac cu brânzeturi.
Am pus în ea niște resturi de friptură din carne de porc, amestecate cu legume mexicane și o dulceață de ardei iuți – vedeți rețeta AICI.
Iar deasupra am așezat mici grămăjoare de spanac cu brânză telemea și brânză proaspătă, de vaci.
A ieșit chiar gustoasă și mi-am delectat familia cu ea.
Găsiți pe blog mai multe Rețete de plăcintă aperitiv.
Ingrediente
- 400 gr aluat foietaj
- Pentru umplutura de carne:
- 400 gr friptură de porc( ceafă și cotlet)
- 150 gr legume mexicane
- 1 lingură dulceață de ardei iuți
- 1 ou
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 2 fire de ceapă verde
- sare
- Pentru umplutura de spanac:
- 200 gr frunze de spanac
- apă + sare + bicarbonat
- 100 gr brânză telemea, veche
- 100 gr brânză proaspătă
- 2 fire ceapă verde
- 4-5 frunze de busuioc
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 1 ou, pentru uns
- semințe de susan alb
Mod de preparare pentru plăcintă cu carne și spanac cu brânzeturi
Pregătim ingredientele pentru cele două umpluturi
Mai întâi, lăsăm aluatul foietaj la decongelat.
Pentru prima umplutură fierbem legumele mexicane în apă clocotită cu puțină sare, pentru 5-6 minute. Apoi le lăsăm la scurs. Între timp, tocăm carnea din friptură, tocăm ceapa și pătrunjelul verde. Amestecăm aceste ingrediente, adăugăm dulceața de ardei și legumele mexicane, bine scurse și răcite. Adăugăm și un ou pentru omogenizarea compoziției.
Pentru a doua umplutură opărim spanacul în apă clocotită cu puțină sare și un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu, adăugat pentru a se menține culoarea verde a spanacului. Îl lăsăm și pe acesta la scurs.
Tocăm ceapa verde, doar frunzele, nu și partea albă. Tocăm mărunt pătrunjelul verde și frunzele de busuioc.
Tocăm spanacul scurs și îl amestecăm cu brânzeturile sfărâmate. Adăugăm ceapa verde, pătrunjelul și frunzele de busuioc, oul și omogenizăm compoziția. Opțional, se poate adăuga și mărar verde.
Asamblăm și coacem delicioasa plăcintă cu carne și spanac.
Pornim cuptorul la 200 de grade.
Tapetăm o formă de tartă de 25 cm cu hârtie de copt și așezăm foaia de aluat în ea, lăsând colțurile aluatului în exterior. Cu o foarfecă de bucătărie, crestăm fiecare colț de aluat în două, până la marginea tăvii.
Întindem la baza aluatului, amestecul de carne cu legume mexicane și aducem colțurile aluatului peste aceasta. Le presăm ușor în interiorul compoziției de carne. Creăm astfel un aspect plăcut deasupra plăcintei.
În locurile rămase libere, printre aluat, așezăm grămăjoare din amestecul de spanac și brânzeturi.
Ungem plăcinta pe toată suprafața cu ou bătut și presărăm susan, doar peste aluat. O coacem la 200 de grade, pentru 20-30 de minute, sau până când aluatul este frumos rumenit.
O lăsăm să se tempereze ușor, apoi o putem porționa și servi cu mare poftă.
Ai mei au servit-o cu ketchup.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.