Aveam această rețetă de prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare, trecută la favorite pe bucătăraș.ro, de la Crișulina mea dragă, dar abia acum i-a venit rândul și pot să vă spun că ne-a plăcut maxim.
Este altceva decât o prăjitură clasică, este de fapt o budincă de griș cu multă brânză, în care eu am adăugat și niște merișoare că tare mult îmi plac.
Mulțumesc, Crișuliuna mea dragă, pentru această minunată rețetă de prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare!

Ingrediente
- Pentru stratul de griș:
- 1 l lapte
- 300 g griș
- 100 g zahăr tos
- 25 g unt
- 10 ml esență de lămâie
- Pentru crema de brânză dulce:
- 750 g brânză dulce( proaspătă, de vaci)
- 50 g unt
- 50 g făină
- 5 ouă
- 50 g merișoare confiate
- 150 g zahăr tos
- 50 g zahăr vanilat
- 10 ml esență de vanilie
- 1 linguriță sare
- În plus:
- 15-20 g unt pentru uns forma
- zahăr pudră pentru tapetat forma și pudrat prăjitura
Porții: 16
Timp total de preparare: 75 minute
Diametrul formei de copt: 26 cm
Mod de preparare prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare
Preparăm mai întâi stratul de griș.
Pregătim stratul de brânză și coacem prăjitura
Sfărâmăm brânza într-un bol.
Tot din categoria deserturilor cu griș mai găsiți pe blog și o rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș – Bougatsa.
Sau poate vreți să încercați rețeta de tort cu mere și budincă de griș.