O mancare de sezon, usoara, gustoasa si satioasa.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 600 gr maruntaie de pui(ficat, pipote, inimi)
- 600 gr fasole verde
- 3 cepe
- 1 ardei kapia
- 1 ardei gras
- 1 gogosar
- 6 graunti usturoi
- 1 rosie mare
- 100 ml ulei
- 1 legatura marar
- sare
- cimbru
- piper
- 750 ml apa
[/ingredients]
Portii: 8;
Timp de preparare: sub 60 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Punem intr-un vas pe foc, uleiul la incins si rumenim in el maruntaiele de pui, spalate, scurse si usor sarate si condimentate, invartimdu-le de pe o parte pe alta, aproximativ 10 minute.
Nu trebuie preparate definitiv, ca se vor mai prepara si pe parcurs.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam julien, apoi o adaugam peste maruntaiele de pe foc.
Acoperim vasul sa se inabuse bine si mai picuram din cand in cand apa fiarta ca sa nu se prajeasca ceapa, doar sa se inabuse.
Cand ceapa devine translucida, adaugam ardeiul taiat julien si de asemeni putina apa fiarta. Lasam si ardeiul cateva minute sa se patrunda dupa care adaugam fasolea verde.
Acoperim ingredientele cu apa fiarta si le lasam pe foc pana cand fasolea verde este bine patrunsa.
Presam usturoiul si il amestecam cu rosia trecuta prin robot.
Adaugam amestecul peste mancarea de pe foc, amestecam de cateva ori in mancare, apoi potrivim de sare si condimente si lasam vasul la foc moale pentru 10 – 15 minute sa iasa mancarea mai scazuta.
La final presaram marar tocat.
Este o mancare usor dulceaga de la ardei si usor picanta de la usturoi si piper.
[/preparare]