Chiar dacă sunt piperați la preț cartofii noi, când apar pe piață, tot pregătim câteva rețete, iar de data aceasta am pregătit cartofi noi cu unt și busuioc la cuptor și i-am servit cu ficat la tigaie cu ceapă și usturoi.
Mie îmi plac cartofii noi simpli, cu mujdei sau cu brânză, însă ai casei au vrut și ceva consistent lângă ei.
Și cum ficatul de pui cu ceapă și usturoi este preferatul tuturor, l-am combinat cu cartofii.
Am mai pregătit anterior o rețetă de cartofi noi cu sos de brânză și usturoi. Tare bună combinația sosului de brânză cu usturoi!
Dar vă mai recomand, în mod deosebit și rețeta de pui fraged de curte umplut cu cartofi noi. Chiar deosebiți au ieșit cartofii din interiorul puiului.
Rețetă de cartofi noi cu unt și busuioc la cuptor
Rețeta de azi este foarte simplă și rapidă.
Doar trebuie să spălăm bine cartofii, pe coajă, apoi îi ungem cu unt și îi așezăm în tavă. Presărăm sare și condimentele preferate peste ei și îi dăm la cuptor. Eu ador cartofii cu busuioc. Mi se pare condimentul cel mai potrivit pentru ei. Iar dacă îi amestec și cu ceva verdeață sunt chiar perfecți.
Folosesc adesea și rozmarin, sau cimbru, dar acestea au arome mai puternice și dacă nu suntem atenți la cantitatea folosită, nu mai obținem gustul dorit.
Ficatul de pui l-am preparat la tigaie în unt cu ulei. Am adăugat o ceapă tocată și 3-4 căței de usturoi, puțină boia afumată și sos de soia. Este combinația pe care ai mei o adoră. Găsiți pe blog mai multe rețete de ficat de pui la tigaie, sau la cuptor. Găsiți chiar o rețetă de cartofi cu ficat de pui la cuptor, mai simplă și mai rapidă.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
INGREDIENTE
- Pentru preparare cartofi noi la cuptor:
- 1 kg cartofi noi de mărime medie
- 100 gr unt
- sare și piper
- busuioc uscat
- usturoi granulat
- pătrunjel verde și mărar verde
- Pentru preparare ficat de pui:
- 1 kg ficat de pui
- 1 ceapă
- 5-6 căței de usturoi
- sare și piper
- boia de ardei afumată
- busuioc uscat
- 50 ml sos de soia
- 30 gr unt
- 1 lingură de ulei
MOD DE PREPARARE
Mai întâi spălăm bine cartofii, fără a-i curăța de coajă. Farmecul și gustul cartofilor noi este influențat de coajă.
Ungem o tavă de cuptor, încăpătoare cu unt din belșug. Adăugăm cartofii noi, bine scurși. Îi ungem și pe aceștia cu unt moale și presărăm peste ei sare, piper, usturoi granulat și busuioc uscat. Dacă nu avem usturoi granulat, putem adăuga în tavă grăunții de la o căpățână de usturoi, necurățați, dar ușor striviți să-și poată degaja în voie aroma.
Dăm tava cu cartofi la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade. Scoatem tava, întoarcem cartofii și o mai dăm la cuptor pentru alte 30 de minute, dar la 180 de grade. Când sunt gata, îi transferăm într-un vas de yena, îi mai stropim cu puțin unt topit și îi amestecăm cu verdeață tocată.
Între timp, pregătim ficatul de pui.
Curățăm ficățeii, îi spălăm și îi scurgem bine. Punem untul într-o tigaie cu ulei, la topit și adăugăm ficatul de pui.
Adăugăm și ceapa tocată și usturoiul strivit, sare, piper, busuioc uscat și boia de ardei. Rumenim bine ficatul de pui pe toate părțile, la foc mediu spre mare, stropindu-l, periodic și cu sos de soia.
Servim delicioșii cartofi noi cu unt și busuioc alături de ficatul de pui frumos rumenit și condimentat.
Spor și poftă bună!