Trei rețete de șnițele din piept de pui

de Maria Udrea
2 comentarii
Platou cu trei rețete de șnițele din piept de pui

Pentru că șnițelele de pui sunt cel mai des preparate în bucătăria mea, m-am gândit să prezint în același articol trei rețete de șnițele din piept de pui. Toate sunt adorate de ai mei și le prepar pe rând, pentru diversitate.

Prepar șnițelele, de obicei, la sfârșit de săptămână, pentru gustări delicioase și variate. Le mai prepar  uneori și în timpul săptămânii, pentru pauza de masă de la serviciu.

Pieptul de pui nu ne lipsește din meniuri, pentru că este foarte versatil și se poate prepara în multe moduri. O altă rețetă cu piept de pui îndrăgită de familie este rețeta de cordon bleu. Este o rețetă de piept de pui umplut cu cașcaval și șuncă, apoi preparat ca și șnițelele. Și pe aceasta o prepar foarte des și o asortez cu un piure de cartofi cremos și aromat.

Și tot din categoria rețetelor cu piept de pui umplut vă mai recomand de pe blog rețeta de piept de pui umplut cu brânză și spanac. Merge umplut atât cu spanac proaspăt cât și cu spanac congelat. Este delicioasă combinația! La fel ca și cordonul bleu, merge servit alături de o garnitură de cartofi.

Ce ingrediente conțin cele trei rețete de șnițele din piept de pui

Rețeta clasică de șnițele cred eu că este cunoscută de toată lumea. Se poate prepara atât din piept de pui cât și din carne de vită sau de porc. Avem nevoie pentru prepararea acesteia de carne macră, ouă, făină, sare și piper și ulei. Iar atunci când dorim să excludem uleiul, putem prepara șnițelele la cuptor, pe hârtie de copt.

Pe lângă ingredientele amintite mai sus, mai putem folosi și pesmet sau fulgi de porumb pentru a obține cruste crocante și delicioase. Mai putem adăuga în compoziția de ouă și condimentele preferate.

Trei rețete de șnițele din piept de pui pe un platou cu felii de cașcaval și roșii cherry Șnițele din piept de pui cu trei cruste diferite, secționate pe un platou cu cașcaval și roșii cherry

Există mai multe variante de cruste pentru șnițele, nu doar cele amintite mai sus.

Una dintre aceste variante o puteți descoperi pe blog la rețeta de șnițele de porc în crustă de cartofi. Preparate în acest mod șnițelele sunt și gustoase, dar și foarte consistente. Merg preparate atât la cuptor, cât și la tigaie. Și merg preparate atât cu carne de porc, cât și cu carne de pui sau de vită.  Încercați-le pentru a vă convinge!

Snitele de porc in crusta de cartofi

Și dacă mai doriți și alte rețete cu piept de pui, găsiți pe blog o secțiune destinată acestora: Rețete cu carne/Pui.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru cele trei rețete de șnițele din piept de pui.

Platou cu trei rețete de șnițele din piept de pui

Trei rețete de șnițele din piept de pui

Printează
Porții: 16 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 16 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • sare și piper
  • ulei pentru prăjit.
  • Pentru cruste:
  • 4 ouă
  • sare și piper
  • 300 gr făină
  • 300 gr fulgi de porumb
  • 200 gr pesmet.

MOD DE PREPARARE

Mai întâi vom pregăti pieptul de pui pe care îl porționăm în felii subțiri. Punem feliile de carne pe un tocător, așezăm o folie de prospețime peste ele și le apăsăm ușor așezând un alt tocător deasupra. Putem folosi și ciocanul de șnițele, dar tot prin apăsare, nu prin batere, pentru că nu ne dorim să strivim fibrele pieptului de pui.

Apoi, presărăm sare și piper peste carne  și o lăsăm la odihnit până când pregătim compozițiile pentru crustă.

Pentru a prepara cele trei rețete de șnițele din piept de pui avem nevoie de boluri și o tigaie întinsă. Într-un bol punem fulgii de porumb sfărâmați ușor. În al doilea bol punem pesmetul. Dacă vă place parmezanul răzuit, puteți amesteca pesmetul cu parmezan.  În al treilea bol punem făină, iar în al patrulea amestecăm ouăle cu sare și piper. Adăugăm și o lingură de făină, pentru a deveni compoziția mai consistentă. Putem adăuga aici și condimentele preferate. Uneori eu mai adaug în compoziția de ouă și puțin muștar. Dar acum am prezentat variantele simple, clasice.

După ce avem carnea pregătită și ingredientele pentru cruste, de asemeni, pregătite putem aprinde aragazul. Îl aprindem la flacără medie, ușor spre mare și așezăm o tigaie întinsă, cu ulei cât să acoperim bine baza acesteia.

Trecem pe rând feliile din piept de pui prin bolul cu făină și le acoperim bine cu făină pe ambele părți. Apoi le trecem prin compoziția de ouă.

Pentru varianta clasică de șnițele ne oprim aici și le punem la prăjit în uleiul încins. A doua variantă presupune să trecem șnițelele de pui prin pesmet, după ce le-am acoperit bine cu făină și cu compoziția de ouă. Iar pentru a treia variantă trecem șnițelele de pui prin fulgii de porumb.

Prăjim cele trei variante de șnițele în uleiul încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Le scoatem pe prosoape de hârtie pentru a elimina din ulei.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai celor trei rețete de șnițele din piept de pui

Toate cele trei rețete de șnițele din piept de pui ne plac, de aceea le prepar alternativ. Sunt delicioase atât calde, cât și reci.

Trei rețete de șnițele din piept de pui pe un platou cu felii de cașcaval și roșii cherry

Șnițele din piept de pui cu trei cruste diferite, secționate pe un platou cu cașcaval și roșii cherry

Spor și poftă bună!

Rețete înrudite

2 comentarii

cardrecenziigoogle 6 March 2024 - 9:34

O reteta minunata! Multumesc

Răspuns
Maria Udrea 6 March 2024 - 9:55

Cu mare drag! mă bucur să fie de folos!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.