Pui la rotisor umplut cu mere și ceapă

de Maria Udrea
0 comentarii
Pui la rotisor umplut cu mere și ceapă

Nu are el culoarea celui din comerț, pentru că nu am folosit ce condimente folosesc ei, dar a ieșit chiar perfect acest Pui la rotisor umplut cu mere și ceapă!

L-am preparat la mult îndrăgita friteuza Supreme Hot Air Fryer și am testat de data aceasta funcția de rotisare.

Fiind un pui fraged de curte s-a preparat în timpul presetat, adică în 45 de minute, însă timpul se poate prelugi, dacă necesită.

Foarte fraged a ieșit la interior, iar merele și ceapa cu care l-am umplut, au degajat o aromă tare plăcută.

Din categoria preparatelor la friteuză vedeți și rețetele:

Somon în crustă de fistic cu muștar

Chipsuri de legume preparate în casă

Învârtită cu vișine și aluat crocant

 Ingrediente

  • 1 pui fraged de curte( aprox. 1,5 kg)
  • 1 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 1 linguriță boia de ardei, afumată
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 1/4 linguriță rozmarin uscat
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură ulei
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 1 măr
  • 1 crenguță de roșii cherry

 

Rețeta de pui la rotisor umplut cu mere și ceapă – Mod de preparare

Pregătim mai întâi mixul de condimente.

Curățăm 2 căței de usturoi, îi pisăm cu sare și îi frecăm cu ulei, ca pentru mujdei.
Adăugăm restul condimentelor și zeama de la 1/2 lămâie și vom obține o pastă cu care masăm puiul și pe interior și pe exterior.
Masăm puiul și pe sub pielea de pe piept, introducând cu grijă degetele pe sub piele.
Punem puiul într-un vas cu capac și îl dăm la frigider pentru cel puțin o oră, să se întrepătrundă aromele.
Curățăm ceapa și o tocăm sferturi, iar merele le feliem și le îndepărtăm cotoarele.
Umplem puiul cu felii de ceapă și mere, înfigem țepușa pentru rotisare în interiorul puiului și îi atașăm furcile de susținere la capete.

Cum preparăm puiul la rotisor

Introducem puiul în friteuză, așezând capetele țepușei în locurile destinate rotisării.
Ne asigurăm că tava de colectare este așezată la baza friteuzei.
Conectăm friteuza la sursa de curent și setăm funcția de rotisare pentru valorile implicite( 200 de grade și 45 de minute).
În ultimele 12 minute, am introdus și crenguța de roșii cherry, o crenguță de rozmarin, 3 căței de usturoi, necurățați și câteva frunze de busuioc, pe care le-am așezat pe tava de colectare.
Servim puiul alături de garnitura preferată și îngredientele preparate împreună cu acesta.
Roșiile, usturoiul și merele, coapte, se pot pasa și realiza un sos delicios, sau se pot servi ca atare, chiar și ceapa coaptă este delicioasă.
Recomand cu toată încrederea această minunată Friteuză Supreme Hot Air Fryer, pe care o consider o adevărată comoară în bucătărie!

Găsiți pe blog mai multe rețete preparate la friteuza cu aer cald.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook – Click Aici.

Vă aștept cu surprize culinare și pe InstagramClick Aici, pe Pinterest – Click Aici  sau pe X – Click Aici.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.