Din câteva albușuri, rămase de la alte preparate, am încropit cu ele această delicioasă Rețetă de Negresă din albușuri cu cremă caramel.
Și mi-am sporit colecția de Rețete de prăjituri cu albușurile rămase.
Negresa de față este cu multă ciocolată și nucă, este cel mai îndrăgit tip de prăjitură negresă pe care o fac cel mai des, atât cu albușuri cât și cu ouă întregi.
Blatul iese aerat, ușor sfărâmicios, pentru că adaug și puțin bicarbonat. Este perfect și nu necesită însiropare, dar cine dorește, poate să-l și însiropeze.
Găsiți pe blog mai multe Rețete de Negresă, simple sau cu cremă, una mai delicioasă decât alta!
De data aceasta, pentru a prepara crema caramel nu m-am obosit prea tare, am folosit mascarpone și caramel condensat de la Delatte.
De când am colaborat cu Delatte, am rămas fan al produselor lor: lapte condensat și caramel condensat și îmi fac mereu provizii.
Sunt tare bune și la îndemână, atunci când vrei o cremă rapidă și delicioasă.

Ingrediente
- Pentru blat de negresă( 28/43 cm):
- 8 albușuri de ouă medii
- 1 praf de sare
- 175 gr zahăr
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 gr unt
- 50 ml lapte
- 175 gr făină
- 200 gr nuci
- 2 lingurițe cu esență de rom
- 1 linguriță cu praf de copt
- 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- Pentru crema caramel:
- 500 gr mascarpone
- 1 cutie (397 gr) caramel condensat
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Rețeta Negresă din albușuri cu cremă caramel – Preparare blat
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.








