12
Foarte gustoasa si pufoasa a iesit aceasta paine!!!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 750 gr faina
- 40 gr drojdie
- 1 lingura sare
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 500 gr branza proaspata de vaci
- seminte de chimen
[/ingredients]
Portii: 2;
Timp de preparare: sub 90 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Sfaramam drojdia intr-un bol si o frecam impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina.
Omogenizam maiaua astfel formata, acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pana cand maiaua isi va dubla volumul, maxim 15 minute.
Amestecam branza, tinuta la temperatura camerei, cu maiaua crescuta, adaugam uleiul si sarea si incepem sa incorporam treptat faina.
Framantam un aluat nelipicios si mai moale din cauza branzei.
Omogenizam maiaua astfel formata, acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pana cand maiaua isi va dubla volumul, maxim 15 minute.
Amestecam branza, tinuta la temperatura camerei, cu maiaua crescuta, adaugam uleiul si sarea si incepem sa incorporam treptat faina.
Framantam un aluat nelipicios si mai moale din cauza branzei.
Lasam aluatul la crescut, acoperit, pana cand isi va dubla volumul, tot 15 de minute.
Impartim aluatul crescut in doua parti si il vom impleti sau rula dupa cum dorim
Eu o parte am impletit-o in sase si am asezat-o intr-o tava de paine, iar cealalta parte am asezat-o intr-o forma rotunda si detasabila, sub forma de bilute.
Impartim aluatul crescut in doua parti si il vom impleti sau rula dupa cum dorim
Eu o parte am impletit-o in sase si am asezat-o intr-o tava de paine, iar cealalta parte am asezat-o intr-o forma rotunda si detasabila, sub forma de bilute.
Lasam din nou aluatul din tavi la crescut, 10-15 minute, dupa care vom unge aluatul cu putin ulei si vom presara seminte de chimen.
Vom introduce tavile in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si vom coace painile pentru 40 de minute.
Ies niste paini foarte gustoase si pufoase!
Ies niste paini foarte gustoase si pufoase!
NOTA
Se pot unge painile cu galbenus de ou, pentru un plus de frumusete
[/preparare]
4 comentarii
Imi plac mult painile facute in casa, mai ales cele care aduc imbunatatiri aluatului de baza. Faina painica ta, merita incercata. Te pup!
Multumesc, Paula, de vizita si apreciere! Te imbratisez cu mare drag! Pupici!
vaaai de sufletul meu, pasiunea mea, aluatul cu drojdie… si l ai si impletit in 6, dar tu chiar crezi ca stim multe dintre noi, sa impletim in 6? acu te rog sa nu mai rosesti, da? 🙂 e yummy si ti vine sa l mananci cu ochii. Cred ca duminica ma ocup si eu, nu in 6 ci in floare.
Neaparat!
la revedere merisor,
cozia
M-ai facut sa zambesc :)))))))