Painici cu condimente pentru sandvisuri

de Maria Udrea
14 comentarii
Painici cu condimente

Pentru ca pregatesc multe sandvisuri pentru a doua zi, m-am gandit sa prepar aceste painici cu condimente, care au iesit tare bune si frumusele.

Ingrediente

  • 450 ml apa
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura otet de mere cu miere
  • 25 gr drojdie
  • 100 gr unt
  • 750 gr faina
  • condimente Spicy & Hot
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte

Mod de preparare pentru painici cu condimente pentru sandvisuri

Pregatim mai intai maiaua

Sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si cu ajutorul unei linguri de lemn frecam amestecul pana la diluare.

Punem jumatate din cantitatea de apa cu sare la incalzit, iar cand se incalzeste atat cat sa suporte degetul la incercat, adaugam apa peste drojdia frecata, mai punem si 2 maini de faina si omogenizam.

Acoperim maiaua si o lasam la crescut 15 minute.

Pregatim aluatul pentru painici cu condimente

Punem restul de faina intr-un vas, facem o adancitura la mijloc si turnam untul topit, apoi adaugam maiaua crescuta, otetul si incepem sa incorporam din faina.

Cu restul de apa, incalzita, clatim bolul in care a fost maiaua si o turnam treptat in vasul cu faina, amestecand totul cu o spatula de lemn.

Cu mainile infainate, framantam un aluat nelipicios si nu foarte ferm.

Acoperim aluatul cu un stergar si il lasam la crescut aproximativ 15 minute la loc caldut.

Dupa ce a crescut suficient, adica si-a dublat volumul, impartim aluatul in cinci parti egale, pe care le intindem in foi subtirele pe masa de lucru, presaram peste ele condimente si le rulam.

Cu ajutorul unui cutit cu lama ascutita crestam painicile din loc in loc, le asezam in tava, punandu-le pe fiecare pe cate o bucata de hartie de copt, pentru a nu se lipi intre ele in timpul coacerii.

Ungem painicile cu galbenus de ou diluat cu lapte si presaram condimente deasupra.

Painici-cu-condimente-1 Painici-cu-condimente-2

Le mai lasam in tava cam 10 minute, dupa care le coacem la 180 de grade pentru 40 de minute.

Sunt foarte bune si frumoase aceste painici cu condimente!

Painici-cu-condimente-3

Painici cu condimente

Sa va fie de folos!

Rețete înrudite

14 comentarii

Andreea Mohorea 4 March 2014 - 18:28

Ce mult imi plac !!!

Răspuns
Maria Udrea 4 March 2014 - 19:22

Si mie, andreea! 🙂

Răspuns
Laura Nechita 4 March 2014 - 19:52

Frumoase, apetisante ! Cinste cui le-a facut! Muah!

Răspuns
Maria Udrea 4 March 2014 - 20:39

Muah! Le-a facut manutele mele :)))))

Răspuns
Timea 4 March 2014 - 20:41

Sunt super faine si bune painicile tale! Te pup

Răspuns
Maria Udrea 4 March 2014 - 21:14

Multumesc, Timea! Pup si eu!

Răspuns
Danutza 4 March 2014 - 21:09

Ce frumusele si rumene! Ce-as vrea si eu vreo 2 painici calde 😛

Pupici :*

Răspuns
Maria Udrea 4 March 2014 - 21:15

Danutza, sunt tare bune si calde si reci! Pupici!

Răspuns
Sidonia Toncean 5 March 2014 - 6:38

Am venit dupa mirosul imbietor al acestor painici rumene….!
Sunt minunate…spor la facut sandvisuri multe, multe !
BAFTA!
Te tzuc !

Răspuns
Maria Udrea 5 March 2014 - 19:15

Multumesc, draga Sidy! te tzuc si eu!

Răspuns
adnia 5 March 2014 - 20:08

arata senzational! P.S. ti-am mai spus ca-mi place tare mult cum arata blogul tau acum? ei bine, ador schimbarile astea <3

Răspuns
Maria Udrea 7 March 2014 - 8:54

Multumesc, Adnia! Imi doresc un blog simplut si usor accesibil, dar mai am de lucru la el. :-*

Răspuns
Cristina 6 March 2014 - 11:48

Arata minunat!

Răspuns
Maria Udrea 7 March 2014 - 8:55

Multumesc, Cris!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.