Pizza preparată la tigaie

de Maria Udrea
0 comentarii

De câte ori poftim l pizza și nu avem răbdare pentru coacerea în cuptor, apelăm la câte o rețetă de pizza preparată la tigaie. Căutăm prin bucătărie o tigaie cu cel mai mare diametru și încropim rapid o pizza.

Iar de multe ori, când pofta este și mai mare, apelăm la blatul din felii de pâine – vedeți aici rețeta. În plus, dacă avem o pâine veche, este ideal să o folosim la o astfel de pizza. Și rezolvăm problema risipei alimentare pentru care noi, românii, suntem adesea criticați.

La această pizza preparata la tigaie, cu afumături de porc, pe lângă faptul că în maxim 15 minute a fost gata, mi-a plăcut mult cum a ieșit blatul, ușor de tot crocant la exterior și foarte pufos la interior.

pizza-preparata-la-tigaie-6

pizza-preparata-la-tigaie-8

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei de măsline
  • 7 g drojdie uscată
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • Pentru umplutură:
  • 350 g cârnat afumat de casă
  • 350 g ceafă de porc afumată
  • 50 g măsline verzi umplute cu ardei
  • 50 g măsline negre
  • 1 gogoșar
  • 200 g cașcaval
  • 200 g mozzarella
  • piper
  • ketchup

Porții: 4

Timp de preparare: 60 minute

Diametru tigaie: 28 cm

Mod de preparare pentru rețeta de pizza preparată la tigaie

Începem cu pregătirea aluatului.

Trebuie să menționez de la început că din aluatul preparat, au rezultat patru pizza la tigaie, pe care le-am copt în funcție de cum au sosit băieții acasă, astfel, fiecare a servit pizza caldă, exact atunci când a sosit acasă, aluatul l-am păstrat la frigider, în folie alimentară, până în momentul folosirii.
Deci, pentru aluat, cernem făina într-un bol și o amestecăm cu drojdia uscată și facem o adâncitură la mijloc.
Încălzim laptele și diluăm în el sarea și zahărul, apoi îl turnăm treptat în adâncitura din făină, amestecându-l cu făina de pe margini.
Odată cu laptele turnăm și uleiul și frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.
Îl lăsăm să se odihnească la loc cald, acoperit cu ștergare de bucătărie, până își dublează volumul.
Cam în 15-20 de minute este gata, nu trebuie lăsat mult, ca la pâine de exemplu.
Împărțim aluatul în patru părți și păstrăm pe masa de lucru pentru câte pizza vrem să facem, o parte în cazul meu.
Restul de aluat, îl dăm la frigider pentru mai târziu, chiar și de pe o zi pe alta.

Pregătim topping-ul pentru pizza preparată la tigaie

Feliem cârnații și ceafa afumată în felii mai subțiri. Le tragem ușor la tigaie, atât cât să scăpăm de surplusul de grăsime.
Nu ne place pizza cu grăsime, așa că rumenim puțin ingredientele, dar fără a adăuga grăsime în tigaie, chiar nu necesită.
Scurgem apoi ingredientele de grăsimea lăsată și le lăsăm să se răcească.
Întindem aluatul în tigaia neunsă, îl înțepăm cu furculița din loc în loc. Îl ungem cu puțin ketchup, apoi așezăm peste el ingredientele pentru topping.
Gogoșarul l-am tăiat julien, măslinele în rondele, cașcavalul l-am feliat subțire, iar mozzarella rasă.
Peste cașcavalul și mozzarella, am împrăștiat un ou bătut.
Acoperim tigaia cu capacul din dotare și coacem pizza la foc mediu pentru maxim 10 minute. Însă o mai lăsăm 5 minute în tigaie, cu focul stins, pentru că ea se va mai coace în continuare, pereții tigăii fiind destul de încinși.
Capacul se va aburi pe parcurs, așa că îl vom șterge rapid pe la jumătatea timpului de coacere. Facem asta ca să nu picure aburii peste cașcaval și să nu se mai gratineze frumos.
Servim pizza cu ketchup dulce sau picant, după pofta inimii.
Mi-au lipsit ciupercile de la această pizza preparată la tigaie, dar nu-i nimic, o voi repeta zilele următoare, ca prea bună a iesit.
pizza-preparata-la-tigaie-10
Mai găsiți pe blog și alte rețete de pizza, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

[/preparare]

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.