De câte ori poftim l pizza și nu avem răbdare pentru coacerea în cuptor, apelăm la câte o rețetă de pizza preparată la tigaie. Căutăm prin bucătărie o tigaie cu cel mai mare diametru și încropim rapid o pizza.
Iar de multe ori, când pofta este și mai mare, apelăm la blatul din felii de pâine – vedeți aici rețeta. În plus, dacă avem o pâine veche, este ideal să o folosim la o astfel de pizza. Și rezolvăm problema risipei alimentare pentru care noi, românii, suntem adesea criticați.
La această pizza preparata la tigaie, cu afumături de porc, pe lângă faptul că în maxim 15 minute a fost gata, mi-a plăcut mult cum a ieșit blatul, ușor de tot crocant la exterior și foarte pufos la interior.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 g făină
- 200 ml lapte
- 50 ml ulei de măsline
- 7 g drojdie uscată
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- Pentru umplutură:
- 350 g cârnat afumat de casă
- 350 g ceafă de porc afumată
- 50 g măsline verzi umplute cu ardei
- 50 g măsline negre
- 1 gogoșar
- 200 g cașcaval
- 200 g mozzarella
- piper
- ketchup
Porții: 4
Timp de preparare: 60 minute
Diametru tigaie: 28 cm
Mod de preparare pentru rețeta de pizza preparată la tigaie
Începem cu pregătirea aluatului.
Pregătim topping-ul pentru pizza preparată la tigaie
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.