44
Pentru că este sezonul dovleceilor și îmi place să-i combin tare mult cu brânză, am preparat o delicioasă rețetă de pizza altfel, Rețeta Pizza cu blat de dovlecel și brânză.
Da, chiar ne-a plăcut tare mult combinația de brânză cu dovlecel la blat, combinație pe care am mai folosit-o și la aceste Clătite aperitiv cu dovlecel și brânză, dar și la aceste Chiftele din dovlecel și brânză.
Toate au fost minunate și s-au cerut des repetate!
Ingrediente
- Pentru aluat cu dovlecel și brânză:
- 750 g dovlecel curățat
- 200 g morcovi rași
- 250 g brânză telemea, sărată
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 50 g unt
- 4 ouă
- 250 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- câteva frunze de busuioc
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper măcinat
- Pentru topping:
- 350 g șuncă presată
- 200 g mozzarella
- 100 g cașcaval
- 5-6 felii de gogoșari în oțet
- ketchup
- frunze de busuioc
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru Rețeta de Pizza cu blat de dovlecel și brânză.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Tocăm ceapa solzișori și o călim în untul topit, împreună cu usturoiul curățat și tăiat rondele.
Când ceapa se pătrunde, adăugăm morcovii rași, amestecăm ingredientele și le mai călim împreună pentru câteva minute.
Lăsăm ingredientele călite să se tempereze, apoi le amestecăm cu dovlecelul ras, nescurs de lichid.
Adăugăm brânza rasă, sau strivită, ouăle, pătrunjelul și busuiocul tocate mărunt, sare și piper.
Omogenizăm compoziția și încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.
Punem făină atât cât să obținem un aluat consistent, ceva mai gros decât cel de chec, sau cel de clătite.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem aluatul în ea.
Îl nivelăm și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute, sau până când blatul este rumenit la suprafață.
Pregătim toppingul pentru Rețeta de Pizza cu blat de dovlecel și brânză
Cât timp se coace blatul de pizza cu dovlecel și brânză, ne ocupăm de ingredientele pentru topping.
Tăiem șunca presată în cuburi, la fel și feliile de gogoșari.
Le amestecăm, apoi, cu mozzarella rasă.
Feliem și cașcavalul cât mai subțire.
Scoatem blatul rumenit din cuptor, îl ungem cu puțin ketchup și presărăm amestecul de ingrediente peste el.
Deasupra, așezăm feliile de cașcaval, frunze de busuioc rupte și dăm din nou pizza la cuptor pentru 10 minute, sau până când se gratinează frumos.
O lăsăm, apoi să se tempereze, cam 10 minute, să o putem porționa frumos.
Blatul este ușor umed, ca o budincă, dar tare gustos și de efect.
Sper să vă încânte rețeta mea de pizza altfel și să vă fie de folos!
Și pentru că tot am dovlecei mulți, de grădină, următoarea pe listă este rețeta de Dovlecei cu carne la cuptor, care mă obsedează de ceva timp.