Pizzete de vinete și dovlecei preparate pe grill

de Maria Udrea
0 comentarii
Pizzete de vinete și dovlecei preparate pe grill

Foarte mult îmi plac aceste Pizzete de vinete și dovlecei preparate pe grill, mai ales ușor călduțe, cu ketchup picant!

Cu vinete și dovlecei de grădină, sunt tare gustoase, iar deasupra, toppingul îl putem diversifica după pofta fiecăruia.

Eu am avut niște chiftele preparate anterior și niște cârnați afumați, dar merg la fel de bine și fără carne, cu legume.

Mozzarella e nelipsită, însă pentru perioadele de post se poate și fără, cu ketchup la bază și legume deasupra.

Foarte gustoasă și de mare efect a fost și această Pizza cu blat de dovlecel și brânză, dar tot din categoria preparatelor cu blat de legume, sigur vă va plăcea și această Ruladă aperitiv de legume cu brânzeturi și șuncă presată.

Ingrediente

  • 1 vânătă medie
  • 1 dovlecel
  • 3 cârnați afumați
  • 4-5 chifteluțe
  • 2 roșii
  • 200 g mozzarella
  • frunze de busuioc
  • sare
  • piper
  • ketchup, pentru servit
  • puțin ulei de măsline pentru uns grillul

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Pizzete de vinete și dovlecei preparate pe grill.

Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tăiem în rondele de 5-6 mm grosime.
Le așezăm pe platouri și presărăm sare peste ele.
Le lăsăm așa 7-8 minute să elimine apa, apoi le tamponăm cu prosoape absorbante și le întoarcem pe partea cealaltă.
Din nou presărăm sare și le lăsăm 5-6 minute de data aceasta, apoi le tamponăm cu prosoapele absorbante.
Între timp, spălăm roșiile și le tăiem în felii mai subțiri, iar cârnații și chiftelele le tăiem rondele.
Voi puteți pune salam, șuncă presată, friptură, sau orice preparate din carne, în lipsa chiftelelor.
Mozzarella o dăm pe răzătoarea mare, iar frunzele de busuioc le clătim și le lăsăm la scurs.
Mie îmi place mult aroma busuiocului în preparatele cu brânzeturi, sau cu carne tocată, dar puteți pune ce verdețuri doriți.

Preparare Pizzete de vinete și dovlecei preparate pe grill.

Ungem grillul cu foarte puțin ulei de măsline și îl punem la încins, la foc mediu.
Când este încins, așezăm rondelele de vânătă și dovlecel și le lăsăm să se rumenească ușor pe prima parte, apoi le întoarcem.
Presărăm imediat peste ele,mai întâi mozzarella, apoi câte 1-2 bucăți din restul ingredientelor, presărăm piper, frunze de busuioc și din nou mozzarella.
Le lăsăm până când mozzarella se topește și îmbracă frumos pizzetele, apoi le transferăm pe platouri.
Le lăsăm să se tempereze, apoi le putem servi cu ketchup, sau diverse sosuri cu usturoi.

Mai multe rețete de pizzete puteți găsi pe bucătăraș.ro, siteul cu o inepuizabilă sursă de inspirație.

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.