De cum am vazut reteta de paine cu bicarbonat a Polianei/EnjoyDessert, am zis ca trebuie neaparat s-o incerc.
Nici nu va inchipuiti cat e de buna este si ce textura are!
Am facut decat o paine, asa de test, dar o voi repeta in cantitate mai mare, cu siguranta.
Si tot din acest aluat, merg preparate si turte la tigaie.
Ingrediente
- 400 ml iaurt cremos
- 400 gr faina tip 650
- 1/2 lingurita sare grunjoasa
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu(mai cu varf)
- putin ulei pentru uns forma
Mod de preparare pentru paine cu bicarbonat
In bolul in care lucram punem iaurtul si cernem peste el bicarbonatul, apoi adaugam sare si zahar si mixam bine totul.
Incepem sa adaugam, treptat, faina, mixand pana cand aluatul devine usor ferm.
Nu va iesi un aluat prea vartos, sau cel putin asa l-am facut eu.
Formam si coacem paine cu bicarbonat
Ungem cu ulei o forma cu capac, ( eu am folosit un vas de yena) si transferam aluatul in ea.
Il acoperim si il lasam 10-15 minute la odihnit, dupa care crestam aluatul in forma de cruce si introducem vasul, acoperit cu capacul, in cuptorul preincalzit la 220 grade, pentru 40 de minute.
Dupa 20 de minute eu am inlaturat capacul si am redus temperatura la 190 de grade.
Pofta buna!
NOTE:
Cantitatea de faina variaza atat in functie de tipul acesteia cat si de tipul de iaurt folosit.
Am vazut in alte retete ca aluatul se pastreaza o zi la frigider. Deci putem prepara mai mult aluat si mai coacem o paine si a doua zi.
4 comentarii
Merisor, ma bucur mult ca ai incercat-o. Frumoasa este si painica ta, rumena si pufoasa. Te pup!
Paula, nu puteam sa nu o incerc, tare m-a atras cand am vazut-o la tine 🙂
Multumesc mult pentru reteta! Te pup!
Ce paine frumoasa, n-as fi zis ca nu are drojdie. Felicitari! 🙂
Simona, daaa, a iesit tare frumoasa si buna, nici nu ma asteptam la un asa rezultat, am zis doar sa incerc.