Foarte buna si aspectuoasa aceasta prajitura cu piscoturi incorporate in blat de cacao!
Mi-a placut mult ideea cu piscoturile in blat de cand am vazut prajitura Triumf postata de Teo-bucataras.
Dar eu am ales alta varianta de blat si crema.
A iesit tare buna si aspectuoasa, numai ca eu nu am rabdare la ornat si prefer sa presar ornamente de ciocolata sau chiar ciocolata rasa, asta ca sa nu o las golasa. :)) Multumesc, Teo, pentru inspiratie!

Ingrediente
- Pentru blat:
- 6 oua intregi+ 4 albusuri
- 12 linguri zahar
- 3 linguri cacao
- 3 linguri ulei
- 10 linguri faina
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 varf lingurita sare
- 1 plic praf de copt
- 25 piscoturi Savoiardi
- Pentru sirop:
- 400 ml apa
- 3 linguri zahar
- 2 lingurite esenta de rom
- Pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 1 l lapte
- 5 linguri zahar
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita esenta de lamaie
- 200 gr unt(65 %)
- 1 varf lingurita sare
- 8 linguri faina
- Pentru glazura:
- 100 gr ciocolata
- 1 lingura lapte
- 1 lingurita ulei
Mod de preparare prajitura cu piscoturi incorporate in blat
Preparare blat
Mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam continuu pana obtinem o bezea foarte tare.
Adaugam pe rand cele 6 galbenusuri, apoi uleiul si amestecam usor pana se omogenizeaza bine.
Cernem faina impreuna cu praful de copt si cacaua si le adaugam in ploaie la compozitia de blat.
Tapetam tava cu hartie de copt(eu am folosit o tava de 30/40 cm) si rasturnam compozitia de blat in ea.
Asezam deasupra piscoturile, unul langa altul si le presam bine sa fie acoperite cu compozitia de blat.
Dam tava la cuptor si coacem blatul pentru 35 de minute la 180 de grade, apoi il vom da la rece.
Preparare sirop
Preparare cremă
Frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare, apoi adaugam faina , coaja de lamaie si diluam totul cu putin lapte rece.
Restul de lapte il punem intr-un vas pe foc, iar cand este fierbinte, adaugam crema de galbenusuri in el si amestecam continuu sa se uniformizeze.
Cand se ingroasa crema, ca o budinca, dam vasul deoparte de pe foc si adaugam esenta.
Lasam crema sa se raceasca, apoi o vom amesteca cu untul moale, tinut la temperatura camerei.
Punem cate putin unt in crema si mixam in continuare pana la epuizarea untului.
Asamblare prajitura cu piscoturi incorporate in blat de cacao
Insiropam bine blatul racit si intindem crema peste el.
Pentru glazura, rupem ciocolata si o amestecam intr-un vas cu laptele si uleiul si o vom topi pe baie de abur sau la microunde.
Intindem imediat glazura peste prajitura si presaram ornamente de ciocolata alba peste ea.
Spor si pofta buna!
TIPSURI:
Recomand sa se insiropeze bine blatul, pentru a se putea taia piscoturile, altfel raman tari si se vor sfarama la contactul cu cutitul.
19 comentarii
Din prajitura ta chiar as vrea o portie mare!
Cu drag te-as servi!
Oaaauuuuu ce idee fantastica!!!! Atat de bine arata asa, te felicit pentru aceasta minunata prajitura!!!! Pupici!!!!
Multumesc, Mely, draga mea! Pupici!
Eu vreau portie mai mica, da;' vreau dubla 🙂 Arata super, muahh!
Portie mica la Simona, da' dubla sa fie! :))))) Muah!!!
yuuum, yuuum! e cineva acasa? nuuu?
am luat tava si-am fugit cu bunaciunea :))))
Muaaah!
Nu e nimeni, suntem dusi cu totii :)))))) Tu ia tava ca e goala demult. Muah!
O frumusete !
O trec la favorite ! 🙂
Ma bucur ca ti-a placut, Adina!
Ce-mi place!! 🙂
Estebuna si aspectuoasa!
Merisor m-ai bagat in ceata si vreau sa fac prajitura asta;pentru blat dai deoparte 4galbenusuri,apoi incorporezi in albus cele 6 galbenusuri!! te rog poate vezi si-mi raspunzi!
Merisor m-ai bagat in ceata si vreau sa fac prajitura asta;pentru blat dai deoparte 4galbenusuri,apoi incorporezi in albus cele 6 galbenusuri!! te rog poate vezi si-mi raspunzi!
Draga, Lulu, citeste la ingrediente, ca nu-i deloc in ceata. :))))
Deci, in total sunt 10 oua, 6 oua intregi + 4 albusuri se pun la blat.
Cele 4 galbenusuri date deoparte, se pun la crema.
M-am facut inteleasa acum? 😀
Puuuuuup!
Eeee,is cam grea de cap si trebuie sa stea langa mine cineva!!!
daca citeam cu atentie era bine;multumesc si puuuup! scuze!
Ai, tu Lulu, ca nu-i deloc asa!
Esti o draguta si o simpatica! >:D<
In reteta spui 15 piscoturi iar in tava (fotografie) sunt 25!! Deci cate folosim pana la urma??
Multumesc!
Cu scuzele de rigoare, 25 am folosit. Se pun atâtea câte intră în tava pe care o folosiți, cred că asta s-ar subînțelege….