60
Pentru că salatele fac parte, deseori, din meniul nostru zilnic, de data aceasta am pregătit o salată de de avocado cu ton și porumb dulce, pe un pat din frunze crocante de baby spanac.
Perfect s-au combinat toate, iar pentru a mai diminua din gustul dulce al boabelor de porumb, am adăugat și niște capere acrișoare.
O astfel de salată, gustoasă și hrănitoare, înlocuiește cu succes orice masă din zi. Așa că, atunci când nu am timp de gătit, încropesc rapid o salată, cu ce găsesc prin frigider.
Găsiți pe blog mai multe Rețete de salată.
Mai găsiți pe blog și o colecție de Rețete cu avocado.
Ingrediente
- Pentru 4 porții:
- 1 avocado, mai mare și nu foarte copt
- 1 lămâie
- 250 gr baby spanac
- 300 gr file de ton în ulei de măsline
- 150 gr porumb dulce, boabe
- 50 gr capere
- sare și piper
- puțin oregano uscat
Mod de preparare
Pregătim ingredientele ce compun Rețeta Salată de avocado cu ton și porumb dulce.
Clătim bine, cu apă rece, frunzele de baby spanac și le lăsăm la scurs.
Scurgem fileul de ton din ulei, scurgem și caperele și boabele de porumb.
Oprim o linguriță din uleiul de la ton, una de la cel de capere și le amestecăm cu zeama de la 1/2 lămâie. Adăugăm puțină sare, piper și oregano uscat și am rezolvat dressingul.
Cu acest dressing, vom stropi frunzele de spanac, când asamblăm salata.
Salata o asamblăm foarte simplu.
Așezăm frunzele de baby spanac la bază, le stropim cu dressingul, iar peste acestea vom așeza restul ingredientelor, aleator.
Ultimul ingredient pe care îl vom așeza în salată va fi avocado.
Pe acesta îl curățăm, și îl feliem, exact în timpul servirii. Feliile de avocado le stropim bine cu zeamă de lămâie pentru că oxidează destul de repede.
Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.