Pentru că ne plac mult rețetele de salate cu combinații bogate de ingrediente și pentru că am avut un eveniment în familie, am pregătit această minunată Rețetă de Salată Mimoza la borcan.
Am asamblat-o și pe platou, pentru familie, dar și la borcan pentru pachetul de a doua zi.
Îmi place ideea de a asambla salatele în straturi, la borcan, arată tare bine și se păstrează bine, fără să oxideze anumite ingrediente.
Găsiți pe blog mai multe rețete de salată la borcan, în Secțiunea Salate!
Rețeta de Salată Mimoza, sau Salată Mimosa este inspirată din bucătăria rusească, având ca ingrediente principale, în primul rând peștele, apoi brânzeturi, ouă fierte, cartofi, maioneză și alte legume colorate.
Salata Mimosa se numește așa pentru că straturile colorate( morcovii, gălbenușurile de ouă), seamănă cu florile de primăvară, împrăștiate pe zăpadă( brânzeturile și albușurile).
În rețeta de bază se folosește și ceapa verde, ingredient care mi-a lipsit, am folosit pentru culoarea verde câteva frunze de pătrunjel.
În schimb, am folosit ceapă roșie pe care am amestecat-o cu peștele pentru că se combină tare bine.
Ingrediente
- 2 cartofi
- 3 linguri de maioneză
- 1 morcov, mare
- 300 gr file de ton în ulei de măsline
- 1 ceapă roșie
- 2 castraveciori murați
- 2 ouă
- 150 gr mozzarella
- 1 sfeclă roșie, mică
- sare și piper
- 3 linguri de oțet
- câteva frunze de pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Pregătim ingredientele pentru minunata Rețetă de Salată Mimoza la borcan.
Cum asamblăm Salata Mimoza?
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.