Salată de vară colorată

de Maria Udrea
0 comentarii

Această salată de vară colorată, a preparat-o soțul meu zilele trecute, dar atât de bine a asezonat-o, încât am zis ca trebuie sa o postez și pe blog, ca este o rețetă ușoară și merită preparată mai ales în zilele caniculare de vară.

Iar pentru a toca ingredientele a avut un ajutor de nădejde în aparatul de tocat „Salad Chef”

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1/2 varză albă
  • 4 roșii
  • 4 castraveți
  • 1/2 ardei roșu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei verde
  • 150 g brânză telemea
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămâie

[/ingredients]

Porții: 4;
Timp de preparare: 10 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Se îndepartează prima foaie de la varză, se taie varza în bucăți mai mici atât cât să încapa în spațiul de tăiere al aparatului Salad Chef.
Roșiile se feliază în patru și li se îndepartează cotoarele.
Castraveții se taie în sferturi și ardeii în jumătăți.
Toate ingredientele se adaugă, pe rând, în spațiul de tăiere al aparatului, folosind forma de tăiere cu lamele multiple și se apasă cu putere capacul.
Se amestecă, apoi, ingredientele în vasul aparatului și se adaugă mărarul tocat.
Într-un vas, se amestecă puțin ulei de măsline cu zeama de la o lămâie, sare și piper și se toarnă peste salata de vară colorată.
Se agită vasul pentru a se asezona bine ingredientele cu dressingul, iar la final se adaugă brânza telemea, taiată tot în cuburi, cu ajutorul aparatului.
Este chiar bună această salată, mai ales în zilele caniculare de vară.
Sper să vă placă și să vă fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.