68
Această salată de vinete cu dovlecel și ardei copt este, de departe, favorita sezonului!
Ardeiul copt îi conferă un gust mai dulceag, iar dovlecelul o sporește și o face mai cremoasă, dar îi și diminuează ușor, gustul intens de vinete coapte, care uneori pică mai greoi.
Ne place salata de vinete, simplă sau cu maioneză, iar în plin sezon de vinete, când o prepar foarte des, îmi place să o mai diversific cu legume de sezon.
Ingrediente
- 2 vinete mari
- 1 dovlecel
- 1 ardei capia copt
- 1 ceapă roșie
- 2-3 linguri de maioneză cu usturoi
- sare după gust
Mod de preparare Salată de vinete cu dovlecel și ardei copt
Coacem vinetele, le curățăm sub jet de apă rece, apoi le lăsăm la scurs.
Coacem ardeii, îi curățăm umezindu-ne mâinile cu apă rece și îî lăsăm la scurs.
Nu curățăm ardeii sub jet de apă rece, pentru a nu se pierde gustul sucului lor.
Pentru maioneza cu usturoi se amestecă un gălbenuș de ou cu o linguriță de muștar și un cățel de usturoi răzuit.
Apoi se mixează picurând ulei, până se obține consistența dorită, nu mai mult de 200 ml de ulei.
Vinetele coapte și bine scurse se toacă mărunt împreună cu ceapa roșie, tocată solzișori.
Ardeiul copt se curăță, se taie în fâșii, apoi în cubulețe mici și se adaugă peste vinete.
Dovlecelul se curăță, se toacă în cuburi și se fierbe în apă cu puțină sare, apoi se scurge bine și se transformă în piure.
Se adaugă peste restul ingredientelor și se amestecă totul cu maioneza.
Se potrivește gustul cu sare, se decorează cu rondele de ceapă roșie și cubulețe de ardei copt și se servește cu pâine prăjită și cu mare poftă.
Sper să vă încânte combinația acestei salate și să o încercați cu încredere!