Prăjitura Valurile Dunării mi-a atras atenția cu ceva ani în urmă, mai mult datorită aspectului plăcut al blatului. Acesta chiar arată ca niște valuri, datorită vișinelor care au migrat către baza blatului.
Și să vă spun sincer, credeam că n-o să ne placă blatul, nefiind unul pufos ca de pandișpan, pe care noi îl preferăm, ci unul ușor umed.
Dar s-a dovedit să mă înșel, prăjitura Valurile Dunării a primit notă maximă.
Pentru rețetă m-am inspirat de pe bucătăraș.ro, cu mici diferențe la cantitățile ingredientelor. Le-am potrivit așa cum am știut eu că-mi reușește prăjitura, din experiență.

Ingrediente
- Pentru blat de 26/26 cm:
- 6 ouă
- 125 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 200 g unt(82% grăsime)
- 100 ml lapte
- 30 g cacao
- 350 g făină
- un praf sare
- 10 g praf de copt
- 250 g vișine fără sâmburi
- Pentru cremă:
- 3 gălbenușuri
- 50 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 500 ml lapte
- 125 g făină
- 200 g unt(82% grăsime)
- un praf sare
- Pentru glazură:
- 250 g ciocolată amăruie(50% cacao)
- 50 g unt
- 1 linguriță lapte
Mod de preparare pentru prăjitura Valurile Dunării
Începem cu prepararea blatului care este în două culori cu adaos de vișine. Putem pune vișine proaspete în sezon sau vișine congelate sau din compot în afara sezonului.
Cum preparăm blatul sub formă de valuri
Preparăm crema pentru prăjitura Valurile Dunării
Preparăm glazura pentru prăjitura Valurile Dunării
Poate vă inspiră și rețeta de prăjitura combinată cu cremă de vișine și ciocolată.
Sau poate vă place și rețeta de prăjitură Duo cu brânză și vișine.
Dar găsiți mai multe astfel de rețete pe blog, de unde vă puteți inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.