Prăjiturile cu ciocolată sunt cele mai îndrăgite de întreaga familie, dar prăjitura Ciocolatina cu cremă de cocos parcă le-a întrecut pe toate. Blatul umed, din albușuri cu ciocolată și nuci este senzațional. Iar crema de cocos cu mascarpone s-a combinat perfect cu acesta.
Blaturi din albușuri cu ciocolată am mai preparat anterior, atât pentru prăjituri cât și pentru torturi. Însă diferă, pe alocuri, proporția de ciocolată.
Vedeți aici și rețeta de negresă din albușuri cu ciocolată și krantz. Se prepară dintr-un blat ușor umed cu multă nucă, garnisit cu creme de ciocolată albă și neagră și krantz.
Iar din categoria rețetelor de prăjituri cu cocos, vă recomand de pe blog rețeta de prăjitură cu ciocolată și cocos. Este o prăjitură dintr-un blat cu ciocolată și nuci și o minunată cremă de griș cu nucă de cocos și gem de zmeură.
Mai găsiți pe blog și o colecție de rețete diverse de prăjituri cu albușuri. Sunt rețete pentru toate gusturile și simple precum rețetele de negrese, sau rețetele de chec, dar și mai complexe cu diverse combinații de blaturi și creme.
Cum se prepară rețeta de prăjitură Ciocolatina cu cremă de cocos
Despre blatul din albușuri cu ciocolată și nuci am amintit mai sus. Este un blat dens, ușor umed și foarte gustos. Este ușor amărui la gust datorită ciocolatei, dar mai puteți pune zahăr dacă îl doriți mai dulce. Deasupra acestuia am adăugat o glazură tot din ciocolată amăruie. Însă gustul amărui a fost completat de gustul dulce al cremei de cocos.
Crema de mascarpone cu nucă de cocos se prepară foarte simplu și rapid, la rece. Se combină minunat cu blatul ciocolatos.
Mai găsiți astfel de rețete de prăjituri pe blog de unde vă puteți inspira. Le descoperiți în secțiunea ”Dulciuri”.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de Ciocolatina cu cremă de cocos.
INGREDIENTE
- Pentru blat din albușuri cu ciocolată în tavă de 23/40 cm:
- 6 albușuri de ouă medii
- 150 gr zahăr
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 100 ml lapte
- 150 gr nucă măcinată mai grosier
- 150 gr făină
- 1 vârf de cuțit cu sare
- 1 linguriță esență de rom
- 7 gr praf de copt
- 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță cu zeamă de lămâie
- Glazura de ciocolată amăruie:
- 200 gr ciocolată neagră
- 200 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 1 linguriță cu esență de rom
- Pentru crema de cocos:
- 250 gr mascarpone
- 250 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 200 gr fulgi de nucă de cocos
- 1 praf de sare
MOD DE PREPARARE
Pentru prepararea blatului din albușuri cu ciocolată și nuci punem ciocolata la topit cu untul și laptele. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul și adăugăm esența de rom.
Presărăm un praf de sare peste albușuri, apoi le mixăm până devin spumoase.
Adăugăm zahărul lingură cu lingură, amestecând energic până când obținem o bezea fermă care rămâne fixată pe pereții vasului.
Turnăm peste bezea amestecul de ciocolată cu nuci, călduț și omogenizăm compoziția, amestecând cu o spatulă.
Cernem făina împreună cu praful de copt, iar bicarbonatul îl stingem în zeama de lămâie.
Adăugăm în compoziția de blat mai întâi bicarbonatul, apoi nuca măcinată și la final, făina amestecată cu praful de copt. Le adăugăm treptat în timp ce amestecăm ușor cu spatula, folosind acele mișcări circulare de jos în sus, pentru a obține o compoziție aerată.
Ungem tava cu puțin ulei și presărăm făină. Putem folosi și hârtia de copt. Întindem uniform în tavă, compoziția pentru blatul prăjiturii Ciocolatina cu cremă de cocos.
Dăm tava la cuptorul, încălzit în prealabil și coacem blatul la 180 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute.
Lăsăm blatul să se răcească, apoi preparăm glazura de ciocolată. Aceasta se prepară foarte simplu. Încălzim frișca lichidă și topim în ea ciocolata ruptă. Adăugăm esența, omogenizăm bine compoziția și o turnăm fierbinte peste blatul răcit.
Lăsăm prăjitura deoparte până când se întărește glazura și preparăm crema.
Punem frișca lichidă, rece, în bolul mixerului și o amestecăm până când începe să capete consistență. Nu o amestecăm până când devine fermă pentru că ni se va tăia crema.
Adăugăm mascarponele și omogenizăm crema, apoi adăugăm nuca de cocos și din nou omogenizăm.
După ce glazura de ciocolată este fermă, porționăm prăjitura și o decorăm cu crema de cocos.
Nouă ne-a plăcut combinația prăjiturii Ciocolatina cu cremă de cocos, sper să vă placă și vouă.