Supă cremă de urzici cu leurdă-de post

de Maria Udrea
0 comentarii
Supă cremă de urzici cu leurdă

Pot să vă spun că această Supă cremă de urzici cu leurdă, este una dintre cele mai gustoase supe creme preparate de mine.

Combinația de urzici cu leurdă este delicioasă, iar culoarea te face să visezi la o primăvară frumoasă!

Și atât de rapid am preparat-o, ajutată fiind de minunatul meu Blender profesional avansat G21 Perfect Smoothie Vitality, pe care îl recomand cu toată încrederea, că prea bun este și prea multe prepar cu ajutorul lui!

Cu un click pe linkul de mai sus, puteți afla mai multe despre acest blender, pe care îl puteți achiziționa online, de pe site-ul  Una Doua.

Supă cremă de urzici cu leurdăSupă cremă de urzici cu leurdă

Ingrediente

  • 500 g urzici
  • 6-7 frunze de leurdă
  • 1 cartof mediu
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • apă
  • 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu

Mod de preparare pentru rețeta de supă cremă de urzici cu leurdă

Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități.
Spălăm leurda și o tocăm mărunt.
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori.
Curățăm cartoful și rădăcina de pătrunjel și le tocăm în cuburi.
Punem cartoful și rădăcina de pătrunjel la fiert, în apă cât să fie acoperite și puțină sare.
În alt vas, punem apă la fiert cu puțină sare și puțin bicarbonat de sodiu.
Când începe să fiarbă, adăugăm urzicile și le opărim bine, apoi le lăsăm la scurs.
Punem uleiul la încins și călim în el ceapa și leurda.
Când ceapa devine sticloasă, adăugăm urzicile scurse și amestecăm bine totul, până sunt pătrunse și urzicile.
Când avem și urzicile gata și cartoful cu rădăcina de pătrunjel fierte le amestecăm în recipientul blenderului.
Pornim blenderul la viteză mică, pentru început, apoi mărim treptat viteza.
Transformăm rapid ingredientele noastre într-o pastă de un verde primăvăratic.
Mai diluăm gustoasa supă cremă de urzici cu leurdă, cu zeamă de la urzici, până ajungem la consistența dorită.
Zeama de urzici nu o aruncăm, o bem ca pe ceai că este foarte gustoasă și sănătoasă, chiar dacă este puțin sărată.
Bicarbonatul de sodiu, nu influențează gustul, dar ajută urzicile să-și mențină culoarea verde.
Servim Supa cremă de urzici, cu pâine prăjită, sau crutoane pe care le putem aroma cu leurdă.
Tăiem pâinea în cuburi pe care le prăjim în ulei aromat cu multă leurdă, apoi le dăm la cuptor pentru a se usca.
Sper să vă încânte și să vă inspire rețeta mea, că nouă ne-a plăcut maxim!
Supă cremă de urzici cu leurdă

Vă recomand și această delicioasă Supă cremă de linte cu chimen și boia afumată, sau această Supă cremă de usturoi, pe care o puteți prepara cu usturoi verde!

[/preparare]

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.