Că ne plac în mod deosebit rețetele de hummus, am tot spus, dar această rețetă de hummus cu sfeclă roșie parcă le întrece pe toate. De fapt, ai mei de câte ori prepar o rețetă nouă de hummus, spun că aceea este cea mai gustoasă dintre toate.
Sfecla roșie coaptă și răzuită, amestecată cu puțin hrean și conservată la borcan de toamna, a înnobilat gustul hummusului.
Vedeți aici și o rețetă de salată de sfeclă roșie cu hrean pentru iarnă.
Putem adăuga în hummus și sfeclă proaspătă, fiartă sau coaptă, dacă nu o avem la borcan. Indiferent de opțiune, hummusul va ieși deosebit.
O altă rețetă deosebită de hummus de pe blog este cea cu vinete și legume trase la tigaie – vedeți aici rețeta. Pe aceasta o preparăm foarte des pentru că ne-a cucerit combinația ingredientelor.
Iar în sezonul leurdei mai preparăm și rețeta de hummus cu leurdă și lipii de casă. Leurda transformată în piure și adăugată deasupra hummusului, oferă acestuia și gust delicios, dar și aspect spectaculos.
Cum preparăm rețeta de hummus cu sfeclă roșie
Pentru rețeta de față procedăm ca și la rețetele anterioare. Preparăm mai întâi un hummus clasic pe care îl amestecăm cu sfeclă roșie, în proporția dorită.
Adăugăm treptat câte puțină sfeclă roșie și amestecăm. Gustăm hummusul și ne oprim din adăugat sfeclă atunci când obținem gustul care ne place.
Procesăm bine ingredientele cu ajutorul blenderului pentru a obține cremozitate și textură deosebită.
Dacă și voi adorați hummusul, vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete, accesând categoria ”Rețete fără carne”.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tocăniță de hummus cu sfeclă roșie.
INGREDIENTE
- 750 gr năut din conservă
- 250 gr sfeclă coaptă și răzuită
- 1/2 linguriță cu pastă de hrean
- 1 lingură mai cu vârf de tahini
- 3 căței de usturoi
- sare după gust
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 vârf de cuțit cu chimion
- 4 linguri de ulei extra virgin
- frunze de pătrunjel pentru decor
MOD DE PREPARARE
Desfacem conserva de năut și punem boabele într-o sită, la scurs. Nu aruncăm lichidul, pentru că mai folosim din el pentru a potrivi textura hummusului.
Curățăm usturoiul și îl presăm, sau îl dăm pe răzătoarea mică. Îl amestecăm cu pasta de hrean. Stoarcem zeama de la 1/2 lămâie.
Punem în vasul robotului boabele de năut, zeama de lămâie și 2 linguri de ulei. Adăugăm pasta de susan, sfecla roșie și usturoiul amestecat cu hrean. Procesăm bine aceste ingrediente și mai picurăm din zeama de la năut pentru a potrivi textura.
Adăugăm și sare, după gust, puțină pudră de chimion și zeamă de lămâie, dacă mai necesită.
Adăugăm câte puțin din aceste ingrediente și gustăm hummusul, pentru a obține fix gustul care ne place.
Punem deliciosul hummus cu sfeclă roșie într-un bol și îl garnisim cu boabe de năut, cu sfeclă răzuită, cu frunze de pătrunjel verde și ulei de măsline, după propria imaginație.
Dacă avem timp preparăm și lipii de casă, dacă nu, este delicios și cu felii de pâine, prăjite.