Aceste ciuperci umplute cu legume in sos de rosii sunt perfecte pentru perioada de post și nu numai!
Gustoase si satioase, pline de arome si culoare, ce te imbie sa le savurezi fie calde, fie reci.
Ingrediente
- 1 kg ciuperci(cu palariile mari)
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 2 cepe galbene
- 1 ceapa rosie
- 3-4 ardei copti
- rosii cherry(cate una pentru fiecare ciuperca)
- 1 capatana usturoi
- sare dupa gust
- cimbru
- piper
- busuioc
- 1/2 legatura marar verde
- 2 foi dafin
- 100 ml ulei
- 250 ml apa
- 300 gr pasta de rosii sau bulion
Portii: 4;
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare pentru reteta de ciuperci umplute cu legume in sos de rosii
Pregatim ingredientele
Separam palariile ciupercilor de cozi si indepartam pelicula de deasupra palariilor.
Este optional a indeparta pelicula de deasupra..
Spalam ciupercile si le lasam la scurs.
Cozile spalate si curatate, le tocam mai marunt.
Curatam si spalam legumele si le tocam in cubulete.
Usturoiul il curatam si tocam grauntii in rondele pe care le amestecam cu legumele.
Preparam ciupercile umplute
Punem uleiul la cincins, intr-o tigaie incapatoare si calim legumele in el(mai putin ardeii si rosiile) impreuna cu cozile ciupercilor.
Le asezonam cu sare si condimente dupa gust si picuram din cand in cand putina apa sa nu ramana cu acel gust de prajeala, ne mai protejam putin stomacul.
Nu lasam legumele prea mult pe foc, doar sa se patrunda putin, apoi adaugam si ardeii copti tocati marunt si umplem cu acest mixt palariile ciupercilor.
Peste legumele ramase in tigaie, ca-s mai multe decat au incaput in palariile ciupercilor, adaugam pasta de rosii si apa, gustam amestecul si mai asezonam daca este cazul cu sare si condimente.
Nu mai punem acest amestec la foc pentru ca se va prepara suficient la cuptor.
Asezam ciupercile umplute intr-un vas termorezistent si adaugam printre ele amestecul de legume cu pasta de rosii.
Asezam in fiecare ciuperca si cate o rosie cherry si dam vasul la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, pana cand ciupercile se vor inmuia.
La final presaram deasupra mararul tocat marunt.
Se poate adauga patrunjel nu-i musai sa fie marar, eu l-am preferat de data aceasta.
Legumele au un gust dulceag, iar asezonate cu condimente si zeama pe care au lasat-o ciupercile in timpul prepararii, sunt un adevarat deliciu!
Sper sa va fie de folos reteta mea de ciuperci umplute cu legume in sos de rosii!
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
4 comentarii
Gata, am decis maine le fac si eu ca prea bine arata si noua ne plac mult ciupercile…..
Ma bucur ca iti plac, Tania!
Imi plac ciupercile in orice fel, dar mai ales umplute 🙂 Felicitari, arata impecabil!
Multumesc, Simona! Au fost gustoase si au disparut imediat! 🙂