Tiramisu – reteta clasica, cred ca este unul din cele mai simple torturi din categoria „Torturi fara coacere” si este tare gustos pe deasupra!
Asta daca nu aveti nimic impotriva oualelor crude.
Noi nu avem nimic impotriva, mai ales ca am auzit de atatea terapii in care oul se foloseste crud.
Mai gasiti pe blog si o reteta de praline. Se prepara foarte usor si rapid, iar pralinele sunt ideale pentru atunci cand avem musafiri.
Si tot din aceeasi colectie de retete va mai recomand de pe blog reteta de vafe.
Dar mai gasiti si alte variante ale retetei de Tiramisu, de unde va puteti inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort din bucataria italiana.
Ingrediente
- 200 gr piscoturi Savoiardi ( 2 pachetele)
- 3 oua
- 75 gr zahar
- 250 gr mascarpone
- 250 ml cafea tare
- 50 ml Amarretto ( optional)
- 1 varf cutit sare
- cacao pentru pudrat
Mod de preparare pentru tort Tiramisu – reteta clasica
Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem.
Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf cutit sare si 350 ml apa.
Sa nu va sperie sarea adaugata la cafea, dar sa stiti ca intareste gustul.
Nu trebuie nici sa exageram sa se simta gustul de sarat, punem putin de tot, un strop.
Lasam cafeaua sa se raceasca si preparam crema.
Preparam crema pentru Tort Tiramisu
Separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste fiecare.
Rasnim zaharul sa fie pudra si il adaugam peste galbenusuri, apoi le mixam timp indelungat pana obtinem o crema spumoasa, galbena.
Adaugam mascarponele si iar mixam pana se omogenizeaza bine crema.
Separat, vom mixa si albusurile pana cand obtinem o bezea ferma care ramane fixata pe vas, nu va cadea daca intoarcem vasul invers.
Amestecam albusurile cu crema de galbenusuri, punand cate putin din albusuri peste galbenusuri si amestecand incet, pana la incorporarea totala a acestora.
Dam crema la frigider pentru 30 de minute, minim.
Asamblare Tort Tiramisu
Scufundam piscoturile in cafeaua amestecata cu amaretto, pentru cate o fractiune de secunda pe fiecare parte si asamblam tortul, asezand cate un strat de piscoturi si un strat de crema, pana se epuizeaza toate ingredientele.
Dam tortul astfel asamblat la frigider pentru o ora, dupa care se poate servi.
Cu acest tort, am sarbatorit eu ziua de 8 martie.
Doresc un sincer la multi ani, tuturor cititoarelor mele!
Sa fiti iubite si fericite!
8 comentarii
Foarte bine arata.
La multi ani Meri !!!!
Multumesc, Dia! La multi ani si tie!
Ai sarbatorit cum se cuvine, cu un tort simplu si bun. La multi ani, mamica fericita!
Multumesc, Tania!
Uite, nu am retinut daca si tu ai un blog, ai?
Minunata prajitura, un rasfat delicios pentru aceasta zi deosebita 🙂 La multi ani!
Multumesc, Simona! la multi ani si tie! :-*
La multi ani Merisor!
La multi ani, Nico!