Aceasta reteta de ciuperci umplute cu legume in sos de rosii este perfecta pentru perioada de post și nu numai!
Ciupercile umplute sunt gustoase si satioase, pline de arome si culoare, ce te imbie sa le savurezi fie calde, fie reci.
Reteta se poate adapta dupa gustul fiecaruia, adaugand legumele preferate. De asemeni, sosul de rosii se poate aromatiza cu condimentele preferate.
Mai avem pe blog si o reteta de ciuperci umplute, dar cu carne tocata si legume, tot in sos de rosii la cuptor – vedeti aici reteta.
Iar din categoria retetelor de post cu ciuperci, va mai recomand de pe blog reteta de tocanita de ciuperci cu ardei copti. Este una dintre preferatele noastre, mai ales servita cu mamaliguta, ca la mama acasa.
Dar mai gasiti si alte retete cu ciuperci, de unde va puteti inspira.
Iar mai jos va ofer lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de ciuperci umplute cu legume in sos de rosii.
Ingrediente
- 1 kg ciuperci(cu palariile mari)
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 2 cepe galbene
- 1 ceapa rosie
- 3-4 ardei copti
- rosii cherry(cate una pentru fiecare ciuperca)
- 1 capatana usturoi
- sare dupa gust
- cimbru
- piper
- busuioc
- 1/2 legatura marar verde
- 2 foi dafin
- 100 ml ulei
- 250 ml apa
- 300 gr pasta de rosii sau bulion
Portii: 4;
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare pentru reteta de ciuperci umplute cu legume in sos de rosii
Mai intai pregatim toate ingredientele, pentru a le avea la indemana.
Separam palariile ciupercilor de cozi si indepartam pelicula de deasupra palariilor.
Este optional a indeparta pelicula de deasupra.
Spalam ciupercile doar pe deasupra si le lasam la scurs.
Cozile spalate si curatate, le tocam mai marunt.
Curatam si spalam legumele si le tocam in cubulete.
Usturoiul il curatam si tocam grauntii in rondele pe care le amestecam cu legumele.
Preparam ciupercile umplute
Punem uleiul la cincins, intr-o tigaie incapatoare si calim legumele in el(mai putin ardeii si rosiile) impreuna cu cozile ciupercilor.
Le asezonam cu sare si condimente dupa gust si picuram din cand in cand putina apa sa nu ramana cu acel gust de prajeala, ne mai protejam putin stomacul.
Nu lasam legumele prea mult pe foc, doar sa se patrunda putin, apoi adaugam si ardeii copti tocati marunt si umplem cu acest mixt palariile ciupercilor.
Peste legumele ramase in tigaie, ca-s mai multe decat au incaput in palariile ciupercilor, adaugam pasta de rosii si apa, gustam amestecul si mai asezonam daca este cazul cu sare si condimente.
Nu mai punem acest amestec la foc pentru ca se va prepara suficient la cuptor.
Asezam ciupercile umplute intr-un vas termorezistent si adaugam printre ele amestecul de legume cu pasta de rosii.
Asezam in fiecare ciuperca si cate o rosie cherry si dam vasul la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, pana cand ciupercile se vor inmuia.
La final presaram deasupra mararul tocat marunt.
Se poate adauga patrunjel nu-i musai sa fie marar, eu l-am preferat de data aceasta.
Legumele au un gust dulceag, iar asezonate cu condimente si zeama pe care au lasat-o ciupercile in timpul prepararii, sunt un adevarat deliciu!
Sper sa va fie de folos reteta mea de ciuperci umplute cu legume in sos de rosii!
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
4 comentarii
Gata, am decis maine le fac si eu ca prea bine arata si noua ne plac mult ciupercile…..
Ma bucur ca iti plac, Tania!
Imi plac ciupercile in orice fel, dar mai ales umplute 🙂 Felicitari, arata impecabil!
Multumesc, Simona! Au fost gustoase si au disparut imediat! 🙂