Papanasi cu amestec de branza si pesmet

de Maria Udrea
11529 vizualizări
Papanasi cu amestec de branza si pesmet

Ce poate fi mai bun pentru portia de desert,  decat celebrii papanasi cu amestec de branza si pesmet?

Papanasii sunt un alt fel de gogosi, preparate din brânză dulce de vaci, ouă, făină, griș, pesmet și zahăr. În cofetarii si restaurante se combina faina cu grisul sau cu pesmetul. Papanasii sunt serviți calzi, cu smântână și dulceața preferata sau gem, dar pot fi serviti și presărați cu zahăr.

Vedeti și o reteta de gogosi vanilate de post.

Iar din categoria retetelor traditionale cu branză vă mai recomand si reteta de placinta dobrogeana.

Dar gasiti pe blog mai multe retete de deserturi cu branza, chiar si mai multe retete de papanasi.

Mai puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Papanasi cu amestec de branza si pesmet

Papanasi cu amestec de branza si pesmet

Ce poate fi mai bun pentru portia de desert,  decat celebrii papanasi cu amestec de… Dulciuri diverse Papanasi cu amestec de branza si pesmet European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Ingrediente

  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • 3 oua
  • 50 gr zahar
  • 30 gr zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita rasa, bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 300 gr faina
  • 50 gr pesmet
  • ulei pentru prajit
  • Pentru servit:
  • smantana
  • dulceata de trandafiri

Mod de preparare pentru papanasi cu amestec de branza si pesmet

Sfaramam branza intr-un bol si adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Amestecam bicarbonatul cusucul de lamaie si il adaugam peste ingredientele din bol. Apoi adaugam pesmetul si amestecam bine compozitia.
Papanasi-amestec-branza-pesmet-1 Papanasi-amestec-branza-pesmet-2
Incepem sa adaugam treptat faina amestecand cu o spatula compozitia. Cand incepe sa devina consistenta o rasturnam pe masa si o framantam presarand continuu faina.
Va rezulta un aluat usor ferm si usor lipicios, dar ne descurcam cu el asa. Nu vom adauga faina pana nu se va mai lipi de maini, ca la paine.
Lasam aluatul la odihnit 30 de minute, pentru a avea timp bicarbonatul sa isi faca bine efectul. Apoi impartim aluatul in parti egale modelandu-le in sfere cam cat o minge de tenis.

Cum formam papanasi cu amestec de branza si pesmet

Lucram pe masa infainata si daca aluatul continua sa se lipeasca, ne infainam si mainile, dar nu a fost cazul.
Aplatizam usor sferele de aluat si facem decupaje la mijloc cu un paharel sau o forma cilindrica cu diametrul mai mic.

Papanasi-amestec-branza-pesmet-3 Papanasi-amestec-branza-pesmet-4
Punem uleiul la incins, intr-un vas cu baza dublă, un ceaun sau o tigaie wok. Scufundam papanasii in el cand uleiul se infierbanta.
Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe prima parte, apoi ii intoarcem si ii rumenim si pe a doua parte.
La fel procedam si cu decupajele.
Papanasi-amestec-branza-pesmet-5 Papanasi-amestec-branza-pesmet-6
Trebuie avut in vedere ca baia de ulei sa fie inalta, cel putin pana la jumatatea unui papanas, pentru o prajire uniforma a papanasilor. Iar flacara de la aragaz trebuie sa fie de intensitate usor spre maxim. Altfel riscam sa se imbibe papanasii cu ulei.
Ii vom servi calzi cu smantana si dulceata de care preferam.
Papanasi-amestec-branza-pesmet-7
Noi i-am preferat cu dulceata de trandafiri de data aceasta.
Sper sa va placa si sa va fie de folos reteta mea de papanasi cu amestec de branza si pesmet!
Papanasi-amestec-branza-pesmet-9

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Diaconta 17 May 2015 - 9:46

Vai de viata mea in ce fel arata!!!! Mor de pofta aici.

Răspuns
Maria Udrea 17 May 2015 - 9:58

Dia, deci ieri i-am preparat salivand de zor, asa nu mai aveam rabdare pana nu i-am vazut in farfurie :)))) Pupici!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.