Pentru un prânz gustos și consistent, va recomand sa incercati reteta Evantai de legume cu branzeturi.
Iar cu aceasta reteta am participat la provocarea “Week-end cu spor”, provocare initiata cu ani in urma de Stefania Anastasiu si gazduita luna aceasta de Iancu Lubita.
Deci, ce am avut eu de facut a fost sa rasfoiesc delicioasele retete ale dragei de Lulu, care nu sunt putine la numar si a trebuit sa ma opresc la una pe care sa o prepar si sa o prezint pentru aceasta provocare.
E greu, tare greu sa alegi doar una, dintre atatea retete savuroase si frumos prezentate!
Si totusi m-am oprit la reteta aceasta, care m-a atras prin combinatia de legume si branzeturi.
Nu am respectat-o intocmai, pentru ca nu am avut toate ingredientele pe care le-a folosit Lulu drag, dar pot sa va spun ca rezultatul final a fost peste asteptari de bun.
Ingrediente
- 2 rosii
- 1 cartof
- 1 dovlecel micut
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei kapia
- 100 gr cascaval Delaco
- 50 gr urda
- 2 oua
- 3 linguri smantana
- piper
- boia de ardei
- busuioc uscat si maruntit
- 2 linguri ulei de masline
- 25 gr unt
- sare
Portii: 4
Timp de preparare:sub 60 minute
Mod de preparare pentru reteta Evantai de legume cu branzeturi
Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat.
Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte si pe cealalta.
Nu trebuie prajite definitiv, doar sa fie patrunse putin.
La fel procedam si cu dovlecelul.
Scoatem apoi rondelele de cartof, respectiv dovlecel, pe un platou si le asezonam cu sare, piper, boia de ardei si busuioc.
Le lasam sa se raceasca.
Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem in rondele.
Feliem si rosia in rondele si ardeiul kapia.
Cascavalul il taiem in felii mai subtiri.
Asamblare si coacere Evantai de legume cu branzeturi
Ungem un vas termorezistent cu putin ulei din cel in care am prajit cartoful si dovlecelul si adaugam din loc in loc si cateva cubulete de unt.
Asezam legumele in vas,pe randuri, alternandu-le, adaugand printre ele feliile de cascaval.
Cele doua oua le amestecam cu un praf de sare, apoi adaugam urda si smantana si omogenizam.
Turnam aceasta compozitie peste legumele din vas, presaram deasupra putina boia de ardei si piper si dam vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se coloreaza frumos la suprafata.
Servim acest evantai de legume cu branzeturi, cald, fie ca si gustare, la micul dejun, sau cina.
Este o combinatie delicioasa!
O reteta asemanatoare este si aceasta: Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii.
6 comentarii
Merisorule,nu conteaza daca ai respectat intocmai sau nu reteta mea,important a fost ca ai ales-o, ai prgatit-o in felul tau si mai important,ca v-a placut!
Pup si multumesc!
Lulu drag, ideea conteaza mult, adica sursa de inspiratie, ca apoi fiecare isi prepara dupa propriile gusturi si dupa ingredientele pe care le are la indemana.
Te pup si inca odata iti multumesc!
Impecabil arata!!!!
Multzu, Dia! :-*
Cat de fain arata!! Si eu m-am "ratacit" rau prin retetele lui Lulu… are o multume de bunatati!!!
Pupici
Pupici, Simona!
De la Lulu, chiar avem ce invata, ca ea prepara diverse retete in diverse combinatii.