Ce poate fi mai bun pentru portia de desert, decat celebrii papanasi cu amestec de branza si pesmet?
Papanasii sunt un alt fel de gogosi, preparate din brânză dulce de vaci, ouă, făină, griș, pesmet și zahăr. În cofetarii si restaurante se combina faina cu grisul sau cu pesmetul. Papanasii sunt serviți calzi, cu smântână și dulceața preferata sau gem, dar pot fi serviti și presărați cu zahăr.
Vedeti și o reteta de gogosi vanilate de post.
Iar din categoria retetelor traditionale cu branză vă mai recomand si reteta de placinta dobrogeana.
Dar gasiti pe blog mai multe retete de deserturi cu branza, chiar si mai multe retete de papanasi.
Mai puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Ingrediente
- 500 gr branza proaspata de vaci
- 3 oua
- 50 gr zahar
- 30 gr zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita rasa, bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita suc de lamaie
- 300 gr faina
- 50 gr pesmet
- ulei pentru prajit
- Pentru servit:
- smantana
- dulceata de trandafiri
Mod de preparare pentru papanasi cu amestec de branza si pesmet
Va rezulta un aluat usor ferm si usor lipicios, dar ne descurcam cu el asa. Nu vom adauga faina pana nu se va mai lipi de maini, ca la paine.
Lasam aluatul la odihnit 30 de minute, pentru a avea timp bicarbonatul sa isi faca bine efectul. Apoi impartim aluatul in parti egale modelandu-le in sfere cam cat o minge de tenis.
Cum formam papanasi cu amestec de branza si pesmet
Lucram pe masa infainata si daca aluatul continua sa se lipeasca, ne infainam si mainile, dar nu a fost cazul.
Aplatizam usor sferele de aluat si facem decupaje la mijloc cu un paharel sau o forma cilindrica cu diametrul mai mic.
Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe prima parte, apoi ii intoarcem si ii rumenim si pe a doua parte.
La fel procedam si cu decupajele.
Ii vom servi calzi cu smantana si dulceata de care preferam.
2 comentarii
Vai de viata mea in ce fel arata!!!! Mor de pofta aici.
Dia, deci ieri i-am preparat salivand de zor, asa nu mai aveam rabdare pana nu i-am vazut in farfurie :)))) Pupici!