Gogosi cu lingura sau gogosi rapide cu iaurt

de Maria Udrea
59845 vizualizări
Gogosi cu lingura

Cand poftim la gogosi, dar nu mai avem rabdare sau timp sa le preparam din aluat dospit, apelam la aceasta metoda rapida de a face gogosi cu lingura sau gogosi rapide cu iaurt.
Sunt tare gustoase si aromate si au o textură densă, dar pufoasă. Sunt mult mai consistente decat gogosile clasice.

Gogosi cu lingura sau gogosi rapide cu iaurt

Gasiti pe blog si o reteta de gogoși rotunde și pufoase din aluat dospit. Este reteta clasica pe care o stim de la mama sau de la bunica.

Si va mai recomand de pe blog o reteta mai interesanta de gogoși cu flori de salcâm. Ce-i drept pe aceasta nu o putem prepara decat in sezonul florilor de salcam, dar merita asteptarea.

Iar in perioadele de post preparam reteta de gogosi de post vanilate.

Dar mai gasiti pe blog si alte retete de gogosi, de unde va puteti inspira.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter

Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de gogosi cu lingura sau gogosi rapide cu iaurt.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 g iaurt cremos
  • 350-400 g faina
  • un praf sare
  • un plic praf de copt
  • o fiola esenta de vanilie
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 250 ml ulei, pentru prajit

Portii: 25

Timp de preparare:  30 minute

Mod de preparare pentru gogosi cu lingura sau gogosi rapide cu iaurt

Se sparg ouale intr-un bol si se presara sare peste ele, apoi se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana la diluarea zaharului.
Se adauga iaurtul si imediat praful de copt pentru a se activa in aciditatea acestuia.
Apoi, se incorporeaza, treptat, faina, amestecând intens până la omogenizare.
Va rezulta un aluat mult mai gros decat cel de clatite, chiar dublu as putea spune.
Se pune uleiul la incins, intr-un vas adanc si nu foarte larg, asa incat gogosile sa se poata scufunda.
Cu lingura umezita in apa rece, se ia din aluat si se toarna in uleiul incins.
Se prajesc gogosile pentru 2-3 minute pe ambele parti, apoi cu o paleta se scot pe prosoape de hartie absorbante.
Se lasa sa se tempereze usor si se pudreaza cu zahar, de preferinta cu aroma de vanilie.
Servim delicioasele gogosi calde sau reci, alaturi de un iaurt bun, un ceai aromat, sau chiar alaturi de cafea.
Sa va fie de folos!
Gogosi cu lingura sau gogosi rapide cu iaurtGogosi cu lingura sau gogosi rapide cu iaurt presarate cu zahar

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.