Îmi place să fac gogoși în diverse combinații, dar de data aceasta am optat pentru o rețetă simplă de gogoși rotunde și pufoase din aluat dospit.
Îmi place că la gogoși putem să adaptăm aluatul după bunul plac, de la aluat simplu doar cu apă și făină, până la un aluat complex cu ouă, lapte și ceva grăsime.
Și le-am aromatizat cu esență de rom.
Ingrediente
- 500 g făină
- 7 g drojdie uscată
- 2 ouă
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură oțet
- 200 ml lapte
- un praf sare
- 4 ml esență de rom(2 fiole)
- zahăr pudră
Porții: 30
Timp total de preparare: 90 minute
Mod de preparare rețeta de gogoși rotunde și pufoase
Pregătim ingredientele.
Preparăm aluatul
Cum formăm și prăjim gogoși rotunde și pufoase din aluat dospit
Puteți încerca și rețeta de gogoși de post cu apă minerală și vanilie.
Mai puteți opta pentru rețeta de gogosi cu lingura sau gogosi rapide cu iaurt.
Dar mai găsiți și alte rețete pe blog, de unde vă puteți inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.