Omletă cu cartofi rași

de Maria Udrea
75454 vizualizări
Omletă cu cartofi rași

Această omletă cu cartofi rași a fost una dintre cele mai apreciate omlete, de către băieții mei.

Omleta este preparatul cel mai potrivit, pentru mic dejun, după părerea băieților mei. Mai ales pentru că se poate combina cu foarte multe ingrediente: carne, cartofi, cârnați, ceapă, verdeață, brânzeturi, etc.

De data aceasta, soțul meu a preparat omletă cu cartofi rași, mărar și puțină mozzarella.

Și am servit-o cu legume proaspete și branză telemea, alături de o cană cu lapte.

omleta-cu-cartofi-rasi-8

Mai găsiți pe blog și o rețetă de Omletă la cuptor cu cartofi și diverse preparate din carne.

Iar, în weekend, când avem mai mult timp la dispoziție, ne place să pregătim mic dejunuri mai complexe. Le descoperiți pe blog la secțiunea ”Aperitive”.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos rețeta de omletă cu cartofi rași, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, dar și câteva imagini grăitoare, din timpul preparării.

Ingrediente

  • 3 ouă medii
  • 3 cartofi albi, medii
  • puțină mozzarella rasă
  • 4-5 fire mărar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru rețeta de omletă cu cartofi rași

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare.
Adăugăm cartofii rași, puțină mozzarela rasă, cam o mână, nu mai mult, mărarul verde tocat mărunt și puțin piper și omogenizăm compoziția.
Ungem o tigaie antiaderentă cu puțin ulei de măsline și o punem la încins, pe foc mediu.
Turnăm compoziția în ea și o lăsăm să se rumenească bine pe prima parte.
O întoarcem, cu ajutorul unei spatule, pe cealaltă parte și din nou o lăsăm să se rumenească.
Compoziția omletei fiind mai groasă, necesită mai mult timp de preparare decat o omleta obișnuită, 1-2 minute în plus pe o parte și la fel pe cealaltă.
Focul îl lăsăm la intensitate medie, pentru a nu se rumeni prea repede omleta la exterior, iar cartofii să rămână nepreparați.
Este foarte gustoasă și mai ales sățioasă omleta preparată în acest fel, dintr-o porție, așa cum am făcut-o eu, pot servi 2 persoane.
O recomand cu mare drag!

omleta-cu-cartofi-rasi-5 omleta-cu-cartofi-rasi-7

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Maria Bichis 21 June 2021 - 14:14

Arată foarte bine!

Răspuns
Maria Udrea 21 June 2021 - 17:38

Mulțumesc frumos!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.