Prepar adesea aceasta Omleta la cuptor cu cartofi si diverse preparate din carne, mai ales la sfarsit de saptamana cand se aglomereaza frigiderul cu diverse preparate din carne, cum ar fi: chiftele, friptura sau carnati.
Este o combinatie satioasa, care poate fi servita fie la micul dejun, langa un pahar de iaurt, fie la cina, simpla sau cu muraturi alaturi.
Puteți prepara, mai ales pentru pachetul de a doua zi, Sandwich-uri coapte din aluat de paine si omleta, sau această Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu branza si cartofi.
Ingrediente
Pentru 4 portii:
- 4 cartofi medii
- 4 oua
- 8 felii fleica de porc usor afumata
- 8 chiftele
- 20 gr unt
- sare dupa gust
- busuioc pentru cartofi
- piper
- 1 crenguta rosii cherry
- putin cascaval
Mod de preparare omleta la cuptor cu cartofi si diverse preparate din carne
Se unge vasul cu unt din abundenta si se adauga cartofii curatati si feliati.
Se presara peste ei, sare si busuioc si se da vasul la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Dupa coacere, transferam cartofii in vasul in care vom pregati omleta, pe care de asemeni l-am uns cu putin unt.
Asezam printre cartofi chiftelele taiate in doua si fleica de porc, de asemeni feliata mai subtire.
Amestecam cele 4 oua cu putina sare si piper si le intindem peste ingredientele din vas.
Asezam la mijloc si crenguta de rosii si dam vasul la cuptor pentru 20 de minute, sau pana cand omleta este gata.
Cu 5 minute inainte de stingerea focului, am presarat peste omleta si putin cascaval ras pentru a o gratina frumos.
Se poate adauga si parmezan sau diverse branzaturi sarate.
Se serveste calda, fara paine, cu legume proaspete sau muraturi, sau cu un pahar de iaurt.
Pofta buna!
Daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.
2 comentarii
Wow, ce bunatate si ce bine arata! Pe asta am sa o prepar si eu, neaparat! <3
Multumesc, Simonel, pentru vizita si apreciere! Eu prepar des acest gen de omleta. <3