Desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată

de Maria Udrea
20746 vizualizări
Desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată

Când ai poftă de ceva dulce, fără coacere, acest desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată, este ideal.

Ideea acestui desert am preluat-o de la colega mea Iuliana – Rețetefeldefel.ro.  Pe blogul ei l-am văzut prima dată și îi mulțumesc frumos pentru inspirație!

Am găsit la Carrefour pișcoturi în două culori și tare mult m-au încântat. Sunt și aspectuoase, dar și gustoase.

Am mai folosit astfel de pișcoturi și la rețeta de prăjitura bicoloră. Este o prăjitură cu foi pe dosul tăvii, pișcoturi, creme, toate bicolore. A ieșit minunată, așa în două culori, v-o recomand cu mare drag!

Îmi place să folosesc pișcoturi în rețetele de prăjituri, chiar dacă acestea conțin și alte blaturi. Le oferă aspect plăcut, gust, dar devin și mai spornice și mai înalte.

Una dintre rețete, pe care v-o mai recomand de pe blog este cea de prăjitură cu pișcoturi încorporate în blat de cacao.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete de prăjituri cu pișcoturi, chiar și de torturi, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată.

ând ai poftă de ceva dulce, fără coacere, acest desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată, este ideal.ând ai poftă de ceva dulce, fără coacere, acest desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată, este ideal.ând ai poftă de ceva dulce, fără coacere, acest desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată, este ideal.

Ingrediente

  • 200 g pișcoturi bicolore
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru cremă:
  • 100 g ciocolată
  • 125 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 1 linguriță esență de mentă

 

Porții: 12

Timp de preparare: 45 minute

Mod de preparare pentru desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată

Mai întâi vom prepara crema. Punem frișca lichidă la încălzit, dar nu o lăsăm să ajungă la punctul de fierbere.
Rupem ciocolata în bucăți mici și o adăugăm peste frișca fierbinte.
Amestecăm intens până când ciocolata se topește și compoziția devine omogenă.
Adăugăm și esența de mentă.
Dăm crema obținută la rece pentru 20 de minute.

Preparăm siropul pentru pișcoturi

Punem laptele la fiert cu un praf de sare.
Adăugăm zahărul și amestecăm intens până acesta se topește.
Ridicăm vasul de pe foc și adăugăm esența.
Putem folosi apă în loc de lapte, nu e obligatoriu laptele, dar eu îl prefer.
Dăm siropul la rece.

Formăm deliciosul desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată

Mixăm crema răcită până devine spumoasă, apoi o punem într-un posh cu dui.
Trecem pișcoturile doar cu partea interioară prin sirop, pentru o fracțiune de secundă, apoi le așezăm cu partea însiropată în sus.
Avem mare grijă să nu le însiropăm prea rău, doar o idee și doar pe partea interioară să nu le stricăm aspectul.
Decorăm jumătate din pișcoturi cu crema de ciocolată, creând rotocoale cu poshul, apoi așezăm restul pișcoturilor deasupra și le presăm ușor peste cremă.
Le așezăm pe platou și le dăm la rece.
Eu le-am lăsat simple pentru că mi-a plăcut aspectul pișcoturilor bicolore, dar se pot glazura cu ciocolată albă sau neagă, sau cu un jeleu de fructe.
Este de efect acest desert rapid și ne scoate din impas chiar și atunci când avem musafiri și suntem în criză de timp!
Să vă fie de folos!
ând ai poftă de ceva dulce, fără coacere, acest desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată, este ideal.
ând ai poftă de ceva dulce, fără coacere, acest desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată, este ideal.
Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.