Când ai poftă de ceva dulce, fără coacere, acest desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată, este ideal.
Ideea acestui desert am preluat-o de la colega mea Iuliana – Rețetefeldefel.ro. Pe blogul ei l-am văzut prima dată și îi mulțumesc frumos pentru inspirație!
Am găsit la Carrefour pișcoturi în două culori și tare mult m-au încântat. Sunt și aspectuoase, dar și gustoase.
Am mai folosit astfel de pișcoturi și la rețeta de prăjitura bicoloră. Este o prăjitură cu foi pe dosul tăvii, pișcoturi, creme, toate bicolore. A ieșit minunată, așa în două culori, v-o recomand cu mare drag!
Îmi place să folosesc pișcoturi în rețetele de prăjituri, chiar dacă acestea conțin și alte blaturi. Le oferă aspect plăcut, gust, dar devin și mai spornice și mai înalte.
Una dintre rețete, pe care v-o mai recomand de pe blog este cea de prăjitură cu pișcoturi încorporate în blat de cacao.
Dar găsiți pe blog mai multe rețete de prăjituri cu pișcoturi, chiar și de torturi, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată.
Ingrediente
- 200 g pișcoturi bicolore
- 250 ml lapte
- 50 g zahăr
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Pentru cremă:
- 100 g ciocolată
- 125 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 1 linguriță esență de mentă
Porții: 12
Timp de preparare: 45 minute