Tahini sau pastă de susan preparată în casă

de Maria Udrea
6999 vizualizări
Tahini sau pastă de susan

Cum îmi place mult hummusul, m-am gândit să-mi prepar în casă și tahini sau pastă de susan.

Avea dreptate o prietenă de-a mea când îmi spunea că va fi mult mai bun preparat în casă.

Nu știu, dar tot ce am luat din comerț parcă a fost prea amărui la gust și nu m-am împăcat cu el.

A ieșit chiar delicios al meu, aproape că îmi venea să-l servesc simplu, pe lipii calde. 😀

Foarte ușor de preparat, dor trebuie să ai în bucătărie un aparat cu care să macini semințele de susan și un blender, sau un mixer.

Eu am un blender electric, suvenir de la bucătăraș.ro, care are și un recipient separat în care pot măcina ingrediente precum: zahăr, nuci, alune și diverse semințe.

Tare util este, chiar dacă este de capacitate mai mică.

Ingrediente

  • 100 g semințe de susan
  • 75 ml ulei de măsline
  • sare, după gust

Mod de preparare

Iată cât de simplu preparăm tahini sau pastă de susan!

Mai întâi rumenim ușor semințele de susan.
Punem semințele de susan într-o tigaie cu pereți dubli, la foc mediu, și amestecăm intens să nu se ardă.
Dacă se ard, vom avea o pastă de susan cu gust intens amărui.
Așa că nu le lăsăm pe foc decât 4-5 minute.
Le măcinăm, apoi, până le tranformăm în pastă.
Transferăm pasta de susan în recipientul unui blender, sau a unui mixer.
Adăugăm uleiul și le mixăm intens, până la omogenizare.
În funcție de consistența și gustul dorit, mai adăugăm, sau nu, ulei.
Potrivim gustul cu sare și punem tahini sau pastă de susan într-un borcan cu capac, pe care îl dăm la frigider până în momentul folosirii.
Dacă folosim doar o parte din tahini, peste cel care rămâne adăugăm ulei, pentru a crea o peliculă protectoare împotriva mucegaiului.
Se poate păstra la frigider chiar și două săptămâni, dar vom avea grijă să-l facem puțin mai sărat.
Se poate folosi și ulei de floarea soarelui, sau ulei de susan.
Sper să încercați și voi această rețetă de tahini sau pastă de susan, sigur o să vă placă mai mult decât cea cumpărată!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.