Prăjitura cu foi și multă ciocolată neagră și albă, este compusă din foi pe dosul tăvii cu ciocolată neagră și o cremă de vanilie, cu amidon și ciocolată albă.
Preparată cu drag pentru o reîntâlnire cu oameni dragi la „ Picnicul bucătărașilor 2018”, a fost apreciată peste așteptările mele.
Foile cu ciocolată neagră, chiar dacă mi-au dat ceva de furcă la întins, pentru că au fost mai sfărâmicioase, s-au completat perfect cu crema de vanilie cu ciocolată albă.
Și se vor completa și mai bine când le voi combina cu o cremă de lămâie și ciocolată albă!
Ingrediente
- Pentru 5 foi pe dosul tăvii de 28/40 cm:
- 2 ouă medii
- 250 g ciocolată neagră cu 75% cacao
- 200 g unt cu 82% grăsime
- 200 ml lapte
- 50 g zahăr
- 2 lingurițe esență de rom
- 1 linguriță rasă, bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 650 g făină + extra pentru înfăinat
- 1 praf de sare
- Pentru cremă:
- 1750 ml lapte
- 150 g amidon de porumb
- 50 g făină
- 75 g zahăr cu aromă de vanilie
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 250 g ciocolată albă
- 200 ml frișcă lichidă, vanilată
- 1 praf sare
Timp de preparare: 60 minute
Porții: 35-40
Dimensiuni tavă: 28/40 cm
Mod de preparare pentru prăjitura cu foi și multă ciocolată neagră și albă
Preparare foi pe dosul tăvii cu ciocolată neagră în compoziție.
Preparare cremă pentru Prăjitura cu foi și multă ciocolată neagră și albă.
Asamblare Prăjitura cu foi și multă ciocolată neagră și albă
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
2 comentarii
Imi poti spune te rog, pentru crema trebuie asa mult lapte ? 1750 ml
Multumesc.
Eu cantitatea aceea am folosit-o. Am rețete și cu 2 litri de lapte la cremă. Acum depinde de fiecare cât de cremoase dorește prăjiturile.