Pentru că a apărut leurda și vrem să beneficiem din plin de gustul și proprietățile ei, o includem în cât mai multe preparate culinare. Una dintre cele mai simple rețete cu leurdă, pe care vă provoc s-o încercați, este rețeta de omletă cu ceapă verde și leurdă. Este absolut delicioasă, consistentă și plină de vitamine.
Primăvara, odată cu trezirea la viață a naturii, ne umple de bucurie cu bogăția ei de verdețuri proaspete, pline de arome și culoare. Printre verdețurile care deschid sezonul primăverii se numără și leurda, denumită și usturoi sălbatic. Se numește așa pentru că seamănă la gust cu usturoiul verde.
De la leurdă se folosesc frunzele verzi, primăvara și bulbii toamna. Frunzele pot fi consumate crude, în salate, sosuri sau în mâncăruri. Sunt gustoase, dar mai ales sănătoase. Au în conținutul lor vitamine precum vitamina A, vitamina C, vitamine din complexul B și minerale precum: fier, calciu, fosfor, cupru, magneziu.
Introdusă regulat în alimentația noastră, leurda poate aduce o mulțime de beneficii organismului. Are efect detoxificant, tonic digestiv, stimulează imunitatea, reglează nivelul colesterolului, fluidizează sângele, reglează tensiunea arteriala, etc. Fiind bogată în clorofilă are un efect puternic antioxidant.
Citiți aici mai multe despre: beneficiile consumului de leurdă și de ce este recomandat să o includem în dieta noastră.
Ce ingrediente mai conține rețeta de omletă cu ceapă verde și leurdă
Putem prepara omleta doar din cele trei ingrediente menționate în titlu, respectiv ouă, ceapă verde și leurdă, plus sare pentru intensificarea gustului.
Însă mai putem adăuga și alte ingrediente pentru consistență, dar și pentru gust. Putem adăuga mărar verde sau pătrunjel verde, frunze de busuioc, sau alte verdețuri aromate. Mai putem adăuga brânzeturile preferate, ardei sau alte ingrediente. Eu nu am adăugat decât pătrunjel verde, în afară de cele trei ingrediente principale și puțin griș pentru consistență.
Ne plac omletele pentru că sunt foarte versatile. Cea mai apreciată rețetă de pe blog, din categoria omletelor, este rețeta de omletă cu cartofi rași. Este foarte gustoasă și consistentă, iar servită cu legume proaspete și brânză, deliciul este maxim.
Iar dacă vă place leurda și mai doriți să încercați și alte rețete, găsiți pe blog o colecție de rețete, de unde vă puteți inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de omletă cu ceapă verde și leurdă.
INGREDIENTE
- 3 ouă
- 3 fire de ceapă verde
- 1 legătură mică de leurdă
- câteva frunze de pătrunjel verde
- 1 lingură de griș
- sare după gust
- puțin unt sau ulei pentru uns tigaia.
MOD DE PREPARARE
Începem cu pregătirea leurdei și a cepei verzi. De la leurdă alegem doar frunzele pe care le clătim bine și le scurgem la fel de bine. De la ceapa verde putem folosi și frunzele verzi și partea albă. Spălăm și ceapa verde și o scurgem bine și pe aceasta.
Apoi clătim frunzele de pătrunjel verde și le punem la scurs și pe acestea. Putem înlocui pătrunjelul verde cu mărar.
Cât timp verdețurile stau la scurs, amestecăm într-un bol cele trei ouă cu un praf de sare și o lingură de griș. Lăsăm amestecul pe masa de lucru pentru aproximativ 10 minute, să se hidrateze puțin grișul.
Apoi tocăm toate verdețurile și le amestecăm cu compoziția de ouă.
Punem o tigaie cu untul la topit, la foc de intensitate medie. Când untul este topit și încins, adăugăm compoziția pentru omletă cu ceapă verde și leurdă. Preparăm omleta timp de 2 minute pe prima parte, apoi o întoarcem și o preparăm și pe cealaltă parte pentru 1 minut.
O servim caldă, simplă sau cu brânză și legume proaspete.
Să vă fie de folos!