Salată orientală cu maioneză de post

de Maria Udrea
2850 vizualizări
Salată orientală cu maioneză de post

Pentru că adorăm salatele cu maioneză și pentru că suntem în post, am pregătit o rețetă de Salată orientală cu maioneză de post, care a dispărut imediat de pe masă.

Tare bună iese salata orientală, chiar și în varianta de post! Ai mei o preferă clasicei salate de boeuf, pentru că le place mult combinația de legume cu ceapă marinată.

De obicei marinez ceapa în oțet cu sare, dar pentru că suntem în săptămâna patimilor și oțetul nu este un ingredient agreat, am folosit zeamă de lămâie.

Chiar și așa, tot gustoasă a ieșit ceapa marinată.

Iar maioneza de post am preparat-o din țelină fiartă și pasată, cu muștar și ulei, așa cum am mai procedat și la Rețeta Salată de vinete cu maioneză de țelină.

Salată orientală cu maioneză de post

Salată orientală cu maioneză de post

Pentru că adorăm salatele cu maioneză și pentru că suntem în post, am pregătit o… Mâncăruri de post Salată orientală cu maioneză de post European Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • aprox. 750 gr cartofi
  • 1 rădăcină de țelină, mică
  • 1 morcov
  • 1 ceapă roșie, mare
  • 100 gr măsline fără sâmburi
  • 250 gr gogoșari în oțet
  • sare
  • zeama de la 1 lămâie
  • Pentru maioneza de post
  • 1 lingură țelină fiartă și pasată
  • 1 lingură de muștar clasic
  • 350 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri apă minerală
  • zeamă de lămâie, din cea în care am marinat ceapa.
  • sare, după gust

MOD DE PREPARARE

Mai întâi pregătim ceapa pentru Rețeta de Salată orientală cu maioneză de post.

Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o punem într-un bol cu capac. Presărăm puțină sare peste ea și adăugăm zeama de la o lămâie. Nu trebuie acoperită complet ceapa cu zeamă de lămâie, deoarece o vom mai amesteca pe parcurs.

Lăsăm ceapa să se marineze 2-3 ore, amestecând-o din când în când cu zeama de lămâie.

Între timp, ne ocupăm de restul ingredientelor.

Fierbem cartofii, în coajă.

Curățăm țelina și morcovul și le punem la fiert în apă cu sare. Le fierbem împreună pentru a-și întrepătrunde gusturile, dar și pentru a folosi supa la alt preparat, la un orez de post, la paste, la o supă cremă, etc.

Luăm o bucată din țelina fiartă și o folosim ca bază pentru maioneza de post.

O lăsăm să se răcească bine și o pasăm, apoi o amestecăm cu muștarul și picurăm ulei, treptat, ca și la maioneza clasică.

Potrivim gustul cu sare și zeamă de lămâie, folosind din cea de la ceapă că e mai gustoasă.

Adăugăm și niște apă minerală, pentru cremozitate, dar și pentru a mai atenua din gustul de ulei.

Când avem ceapa marinată și maioneza preparată, pregătim salata.

Curățăm cartofii și îi tocăm cuburi.

Tocăm cuburi și gogoșarii, morcovul și țelina fiartă, toate bine scurse și răcite.

Tăiem și măslinele rondele, scurgem ceapa și amestecăm bine toate aceste ingrediente.

Mai adăugăm din zeama de lămâie de la ceapă, apoi adăugăm maioneza de post și amestecăm bine totul.

Dăm salata la rece, în boluri cu capac și o lăsăm cel puțin 30 de minute înainte de servire.

Gustul ingredientelor se vor întrepătrunde mai bine dacă salata se odihnește puțin la rece.

Să vă fie de folos!

Vă mai recomand și Această Rețetă de Salată orientală de post!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: