Salata de vinete cu maioneza de telina este potrivita pentru perioada de post si nu numai.
M-a incantat tare mult maioneza de telina si am zis sa o incerc in combinatie cu vinetele. Tare buna a iesit!
Am folosit mustar cu miere pentru un plus de gust, dar se poate pune din cel clasic, sau din cel cu hrean, dar cu masura.
Daca alegeti sa puneti din cel cu hrean, eliminati usturoiul.
Tot din categoria retetelor de post ne mai place mult si reteta de salata de vinete cu dovlecei. Este mai usoara si mai spornica si are un gust deosebit de la asa combinatie.
Si mai gasiti pe blog o reteta de salata de vinete cu ardei copt si mai gustoasa.
Iar in continuare, va las lista de ingrediente si modul de preparare al salatei de vinete cu maioneza de telina.
Ingrediente
- 1 kg vinete
- 1 ceapa medie
- 1 radacina telina medie
- 200 ml ulei
- 1 lingurita mustar cu miere
- 3-4 graunti de usturoi
- sare
- felii de rosii
Mod de preparare pentru salata de vinete cu maioneza de telina
Coacem vinetele, presaram sare peste ele si le acoperim cu o folie de prospetime. si Le lasam 8-10 minute sa se mai raceasca, apoi le curatam deasupra unui bol cu apa rece, umezindu-ne constant mainile. Nu recomand a fi curatate sub jetul de apa rece pentru ca li se diminueaza gustul.
Le punem la scurs intr-o sita, la scurs.
Curatam ceapa, o clatim, o tocam in solzisori mici și presaram putina dare peste ea. O frecam putin cu sarea pentru a o ajuta sa-si degajeze gustul si o acoperim cu un bol de sticlă, pe tocator.
Cum preparam maioneza de telina
Curatam telina, o spalam, o taiem in cubulete si o punem la fiert in apa cu putina sare.
Cand se patrunde bine o scurgem si o lasam la racit.
Curatam usturoiul, il clatim si il pisam. Putem sa il si razuim pe razatoarea cu orificiile cele mai mici.
Dupa racire, trecem bucatile de telina prin blender, sau pur si simplu o pasam bine cu ustensila pentru piure de cartofi. O punem in bolul mixerului.
Adaugam mustarul, usturoiul pisat sau razuit si putina sare.
Incepem sa mixam ingredientele, picurand ulei, putin cate putin, ca la maioneza clasica. Adaugam ulei pana cand obtinem consistenta dorita, dar si gustul care ne place. Optional, putem adauga si zeama de lamaie.
Preparare salata de vinete cu maioneza de telina
Pe tocator, peste ceapa tocata solzisori mici, punem vinetele scurse bine.
Le tocam impreuna cu ceapa, folosind satarul de lemn, special pentru vinete, pana cand se maruntesc vinelele bine.
Le transferam in vas, le amestecam cu maioneza de telina pana se omogenizeaza si potrivim gustul de sare.
Servim salata de vinete pe felii de paine prajita si o garnisim cu felii de rosii deasupra.
Noua ne place tare mult varianta aceasta de salata de vinete cu maioneza de telina, sper sa va placa si sa va inspire si pe voi.
3 comentarii
Interesanta maioneza de telina!
Nu am mancat niciodata maioneza de telina, habar n-aveam ca exista, dar si mie mi se pare tentanta. Plus ca e si mai dietetica 🙂
Pentru cine agreeaza telina, e chiar gustoasa 🙂