Pentru perioadele de post și nu numai, o rețetă de ardei umpluți cu orez și prune deshidratate. Este foarte gustoasă și ușor de preparat.
Prunele deshidratate dau un gust și o aromă plăcută orezului. Le-am mai probat și în Rețeta Orez cu lapte de cocos și prune deshidratate.
Mama mea prepara în post o mâncare de orez cu prune uscate, simplă și tare bună.
Eu m-am gândit să umplu câțiva ardei cu compoziția de orez și prune și tare buni au ieșit.
Prunele uscate merg incluse și în rețetele de sarmale de post. Sunt recomandate în special prunele fără sâmburi, tocate mai mărunt.
Iar una dintre cele mai bune mâncăruri cu prune uscate o făcea bunica mea cu zahăr ars și rântaș de făină. Era o combinație între fel principal și desert. Gustul mâncării era ușor dulce de la siropul de zahăr ars.
Pentru perioada de primăvară în care nu ținem post, vă recomand și Rețeta Ardei umpluti, in sos de rosii cu leurda!
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ardei umpluți cu orez și prune deshidratate.

INGREDIENTE
- 7-8 buc. ardei gras, roșu și galben
- 300 gr orez
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1/2 țelină, mică
- sare și piper
- 1 praf de nucșoară măcinată
- 200 gr prune deshidratate
- 450 gr pastă de roșii
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 legătură de leurdă
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
MOD DE PREPARARE
Pregătim ingredientele pentru Rețeta de Ardei umpluți cu orez și prune deshidratate.
Mai întâi curățăm legumele, le tocăm și le călim în puțin ulei. Mai picurăm și puțină apă fierbinte pentru a se pătrunde mai bine, dar nu exagerăm.
Clătim bine orezul, îl scurgem și îl adăugăm peste legume, când acestea sunt bine pătrunse. Adăugăm și câte o priză de sare, piper și nucșoară.
Între timp, clătim și prunele cu apă caldă.
Le amestecăm cu ingredientele de pe foc, stingem focul, acoperim vasul și lăsăm ingredientele șă se răcească înainte de a umple ardeii.
Tăiem un capac de la ardei, cel cu cotorul și cu o linguriță, răzuim nervurile acestora.
Clătim ardeii și pe exterior și în interior și îi lăsăm la scurs.
Când ingredientele pentru umplut ardeii sunt răcite, adăugăm jumătate din verdețurile tocate, le amestecăm bine și umplem ardeii.
Punem ardeii umpluți într-o oală încăpătoare.
Clătim bine vasul în care am pregătit ingredientele de umplut, cu apă, adăugăm și pasta de roșii și turnăm totul peste ardeii umpluți.
Completăm cu apă atât cât să fie ardeii ușor acoperiți și punem vasul la foc mediu.
Când sosul începe să fiarbă, adăugăm 2 foi de dafin și o crenguță de cimbru. Le lăsăm doar 10-15 minute până își degajă aromele, apoi le îndepărtăm.
Fierbem ardeii umpluți cu orez și prune deshidratate, până când orezul este pătruns, cam 15-20 de minute, nu mai mult.
Spre final de fierbere, adăugăm restul de mărar și leurdă, tocate mărunt.
Iar după stingerea focului, adăugăm și pătrunjelul.
Este o mâncare de post, lejeră și tare gustoasă, dar și sățioasă.
Mai puteți opta și pentru Rețeta de post, fără ulei: Ardei umpluți cu legume și orez, în sos de roșii dulce-picant!