Plăcintă cu iaurt și urdă

de Maria Udrea
2209 vizualizări
Plăcintă cu iaurt și urdă

Această delicioasă rețetă de plăcintă cu iaurt și urdă, face parte din rețetele pe care odată ce le încerci, le repeți necontenit.

Este ușor de preparat, cu ingrediente pe care toată lumea și le permite și poate fi adaptată după bunul plac.

Se pot adăuga aromele preferate, se pot adăuga fructele confiate, de asemeni, preferate. Chiar și urda se poate înlocui cu brânza proaspătă de vaci.

Eu am norocul că iau urdă proaspătă de la țară, foarte gustoasă, sănătoasă și cremoasă.

În ultimul timp am tot preparat această plăcintă aproape săptămânal. Se poate prepara și în varianta sărată în care se poate adăuga și mărar verde, sau busuioc.

Este delicioasă în ambele variante. Eu prefer varianta sărată, dar ai mei preferă varianta dulce.

Am văzut această rețetă de plăcintă cu iaurt și urdă pe blogul Rețete fel de fel. Am știut din start că va fi pe placul alor mei, pentru că le plac plăcintele cu brânză.

Mai găsiți pe blog și o Rețetă de Plăcintă dobrogeană. Acea placintă cu brânză și smântână ce era la mare căutare pe vremuri.

Mai găsiți și o rețetă de plăcintă sărată: Rețeta de plăcintă creață cu brânză sărată.

De fapt găsiți mult mai multe rețete de plăcintă cu brânză pe blog, atât dulci cât și sărate. Eu le-am evidențiat pe cele care îmi plac în mod deosebit.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Plăcintă cu iaurt și urdă

Plăcintă cu iaurt și urdă

Această delicioasă rețetă de plăcintă cu iaurt și urdă, face parte din rețetele pe care… Plăcinte și tarte Plăcintă cu iaurt și urdă European Printează
Porții: 24 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă( 12 foi)
  • 125 gr unt topit
  • 6 ouă
  • 500 gr urdă
  • 500 gr iaurt grecesc
  • 150 gr zahăr
  • 30 gr zahăr vanilinat
  • coaja de la 1 lămâie bio
  • 200 gr merișoare confiate
  • 1/4 linguriță sare
  • zahăr pudră pentru decor

MOD DE PREPARARE

Mai întâi lăsăm foile de plăcintă să se dezghețe.

Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.

Punem merișoarele la hidratat în puțină apă călduță, pentru 6-8 minute.

Amestecăm ouăle cu zahărul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie răzuită fin și sarea până devin spumoase și se topesc ingredientele solide.

În alt vas, amestecăm urda cu iaurtul, apoi unim cele două compoziții. Adăugăm și merișoarele bine scurse.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm o tavă cam de dimensiunea foilor de plăcintă, cu hârtie de copt, sau o ungem cu unt topit. Eu am ales hârtia de copt.

Întindem prima foaie de plăcintă în tavă și o ungem cu unt topit, cu ajutorul unei pensule de patiserie.

Întindem peste aceasta a doua foaie de plăcintă, o ungem din nou cu unt și procedăm așa formând un strat de 4 foi. Ultima foaie nu o mai ungem, pentru că întindem peste ea 1/3 din compoziția de urdă cu iaurt și ouă.

Apoi, urmează alt strat de foi de plăcintă, unse între ele cu unt topit. Din nou întindem 1/3 din compoziția de urdă cu iaurt  și ouă, al treilea strat de foi și la final, ultima parte din compoziția de urdă cu iaurt și ouă.

Coacem plăcinta  cu iaurt și urdă pentru 40 de minute, la 180 de grade, sau până este frumos rumenită deasupra.

O lăsăm să se tempereze, o pudrăm cu zahăr și o porționăm.

Este foarte gustoasă atât ușor caldă, cât și rece, de la frigider.

Merge servită cu un pahar de lapte, cu o cană de ceai, sau la cafea, dimineața.

Să vă fie de folos!

NOTE

Este indicat să avem compoziție din umplutură deasupra, pentru că dacă lăsăm foi de plăcintă, acestea se pot arde în timpul coacerii.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: