Pentru că ne plac în mod deosebit cremele de prăjituri dulci-acrișoare, am preparat o delicioasă rețetă de prăjitură cu ciocolată și cremă fructată, dulce-acrișoară.
Este o rețetă de prăjitură cu blat de negresă cu ciocolată( brownie) și o cremă de mascarpone cu marmeladă de zmeură.
Ador blaturile de negresă cu ciocolată! Sunt primele la care mă gândesc când vreau să fac o prăjitură mai deosebită.
Vedeți și:
Rețeta Brownie cu cremă de mere și frișcă
Rețeta Brownie cu cremă de cocos și mac
Rețeta Brownie cu gem de caise și bezea cu nuci
Crema de mascarpone cu marmeladă de zmeură ne-a plăcut în mod deosebit. Este aromată și ușor acrișoară. S-a combinat perfect cu blatul de brownie pe care l-am însiropat. Deasupra am glazurat-o cu ciocolată și am decorat-o cu frișcă și cremă de ciocolată.
Eu am primit de la cineva un borcan de marmeladă de zmeură.
Dar rețeta de prăjitură cu ciocolată și cremă fructată se poate adapta după gusturile fiecăruia. Se poate folosi orice gem de fructe dulce-acrișor.
Gemul de caise s-ar potrivi perfect, sau chiar gemul de zmeură, trecut prin sită. Se încălzește gemul punând borcanul în baie de apă, pe foc, apoi se trece prin sită pentru a elimina semințele.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
INGREDIENTE
- Pentru blatul de brownie(28/42 cm):
- 8 ouă, medii
- 175 gr zahăr
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 gr unt( 82%)
- 50 ml lapte
- 350 gr făină
- 100 gr nucă măcinată fin
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 2 lingurițe esență de rom
- 100 gr zahăr
- Pentru crema fructată:
- 500 gr mascarpone
- 350 gr marmeladă de zmeură
- 50 gr frișcă bătută
- Pentru crema de ciocolată și glazură:
- 350 ml frișcă lichidă
- 200 gr ciocolată amăruie
- 100 gr ciocolată cu lapte
- 100 gr frișcă bătută, pentru decor