Uneori rețetele cele mai simple de deserturi au cel mai mare succes, așa cum a avut și această rețetă de foietaj cu ciocolată. Este o rețetă de desert din două ingrediente, pe cât de simplu, pe atât de gustos.
Ne plac tare mult preparatele pe bază de foietaj. Uneori folosesc foietaj din comerț, alteori, când am timp îl prepar în casă. Indiferent de opțiune, aluatul foietaj nu-mi lipsește din congelator.
Vedeți aici și rețeta mea pentru aluat foietaj preparat în casă. Prepar această rețetă de ani buni și de fiecare dată sunt mulțumită de rezultat. O folosesc la plăcinte dulci sau sărate și la diferite rețete de aperitive.
Tot în casă îmi place să prepar și aluatul pentru foile de cremșnit – vedeți aici rețeta. Și de acestea sunt foarte mulțumită de cum se comportă. Și nu se prepară deloc greu, dar necesită puțin timp și răbdare.
Cum preparăm rețeta de foietaj cu ciocolată
Pentru rețeta de față am apelat la foietajul din comerț pentru că tot îl aveam în congelator. În plus, mi s-a cerut un desert rapid pe bază de ciocolată și nu am mai stat să frământ aluatul.
Ca și ciocolată am optat pentru o ciocolata duo, cu frișcă și cafea care ne place tare mult. O găsim la Lidl. Și pentru că am acasă un aparat pentru preparat Samosa, l-am folosit și la acest desert din două ingrediente. În maxim 15 minute am rezolvat problema poftei de desert cu acest aparat.
Am mai preparat la el anterior și o rețetă de samosa cu carne tocată și legume. Tare util este și ies niște preparate simple și rapide cu ajutorul lui.
Dar, în cazul în care nu dețineți un astfel de aparat, puteți modela foietajul cu ciocolată folosind formele pentru cuburi de gheață din congelator. Vedeți aici rețeta desertului, unde am folosit acele forme.
Iar mai jos, vedeți și rețeta de foietaj cu ciocolată folosind aparatul pentru Samosa.
INGREDIENTE
- 800 gr aluat foietaj( două foi)
- 200 gr ciocolată cu frișcă și cafea
- zahăr pudră pentru decor, opțional
MOD DE PREPARARE
Mai întâi lăsăm aluatul să se decongeleze, dar doar atât cât să îl putem despacheta. Dacă se decongelează de tot se va înmuia foarte mult și ne va fi greu să îl modelăm.
Rupem ciocolata în cuburi, exact cum sunt ele delimitate. Putem pune și o cantitate mai mare de ciocolată, dublă chiar.
Apoi luăm prima foaie de aluat și o așezăm pe plăcuța inferioară a aparatului. Nu este necesar să întindem foaia, o folosim atât cât se desface ea din pachet. Mai tragem ușor de margini să acopere toată plăcuța aparatului. Apăsăm ușor aluatul în orificiile aparatului unde vom pune bucățile de ciocolată. Deasupra așezăm a doua foaie de aluat. Tragem și de marginile acesteia să acoperim plăcuța aparatului.
Închidem aparatul de Samosa, îl conectăm la sursa de tensiune și așteptăm avertizarea ledului că s-a copt desertul. Ridicăm capacul și dacă nu ni se pare rumenit suficient aluatul, mai prelungim timpul de coacere.
După coacere, lăsăm deliciosul foietaj cu ciocolată să se răcească și îl decupăm în porții mici, așa cum sunt delimitate de aparat. Marginile exterioare, cele care ies din aparat, le îndepărtăm. Acelea nu sunt coapte.
Opțional, putem presăra peste foietajul cu ciocolată și zahăr pudră.
Simplu, rapid și delicios.