Prăjitură cu ciocolată și urdă

de Maria Udrea
424 vizualizări
Prăjitură cu ciocolată și urdă

Pentru că mama mea face cea mai bună urdă din lapte de vaci, m-am gândit să-i testez gustul și într-o rețetă de prăjitură cu ciocolată și urdă.

Și bine am făcut, pentru că tare bună a ieșit!

Combinația blatului cu ciocolată, cu aromă de rom și compoziția de urdă cu aromă de vanilie este demențială!

Blaturi cu ciocolată în compoziție am tot preparat. Sunt preferatele noastre.

Vedeți și:

Rețetă de Prăjitura combinată cu aluat fraged și blat cu ciocolată

Rețetă de prăjitură cu ciocolată și cremă fructată

Iar din categoria rețetelor de prăjituri cu brânză vă recomand în mod deosebit:

Rețeta de prăjitură cu cremă de brânză și foi cu ciocolată

Rețetă de Prăjitura cu pere și cremă de brânză cu vanilie

Nouă ne plac în mod deosebit deserturile cu brânză, de la budinci, plăcinte, prăjituri, chiar și torturi.

În ceea ce privește rețeta de prăjitură cu ciocolată și urdă, este chiar deosebită.

Blatul a ieșit ușor umed și sfărâmicios, pentru că am folosit și puțin bicarbonat.

Iar compoziția de urdă densă și foarte gustoasă. Am adăugat puțin griș, dar și 2 albușuri bătute spumă cu zahăr vanilinat. I-au dat volum, dar și gust bun.

Am făcut și un decor gen grilaj din aluat, pentru un aspect mai deosebit.

Cu decor, fără decor, prăjitura iese tare bună! Este de fapt un brownie cheesecake pe care vi-l recomand cu drag!

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Prăjitură cu ciocolată și urdă

Prăjitură cu ciocolată și urdă

Pentru că mama mea face cea mai bună urdă din lapte de vaci, m-am gândit… Prăjituri Prăjitură cu ciocolată și urdă European Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.7/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de prăjitură cu ciocolată( 23/36 cm):

  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 50 ml lapte
  • 6 gălbenușuri
  • 4 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahăr
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 5 gr praf de copt
  • 1 vârf de linguriță bicarbonat de sodiu
  • 300 gr făină
  • Pentru compoziția de urdă:

  • 1 kg urdă bine scursă
  • 100 gr zahăr
  • 30 gr griș
  • 2 albușuri
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor

 

MOD DE PREPARARE

Pregătim blatul pentru prăjitură cu ciocolată și urdă.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Rupem ciocolata în bucăți mici și o punem într-un vas, la foc mic, împreună cu untul și laptele.

Amestecăm până se topesc ingredientele și se omogenizează compoziția, apoi o lăsăm la răcit.

Separăm albușurile de gălbenușuri și dăm deoparte 2 albușuri.

Presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă. Apoi, adăugăm zahărul, lingură cu lingură și mixăm energic până obținem o bezea fermă.

În compoziția de ciocolată răcită încorporăm gălbenușurile și esența de rom.

Apoi, cu ajutorul unei spatule, încorporăm și bezeaua de albușuri.

La final, încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt și bicarbonatul.

Turnăm 3/4 din compoziția de blat cu ciocolată în tava tapetată cu hârtie de copt.

Dăm blatul la cuptor pentru 15 minute, atât cât să se rumenească ușor la suprafață.

Între timp, pregătim compoziția de urdă.

Mixăm cele 2 albușuri presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul vanilinat și le mixăm în continuare.

Amestecăm urda cu zahărul, esența și grișul și încorporăm bezeaua în ea.

Scoatem tava cu blatul din cuptor, întindem rapid compoziția de brânză deasupra.

Trasăm un grilaj deasupra, din restul compoziției de blat cu ciocolată. Dăm din nou tava la cuptor, pentru 15 minute, sau până când și aluatul de deasupra este copt.

Lăsăm, apoi, minunata prăjitură cu ciocolată și urdă să se răcească, o pudrăm cu zahăr și o porționăm.

O servim cu mare poftă, alături de cei dragi.

Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: